Odlazi na posudbu

Ivan Lepinjica se nakon devet godina oprostio od Rujevice: “Iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena”

Portal Novi list

Ivan Lepinjica/Foto HNK Rijeka

Ivan Lepinjica/Foto HNK Rijeka

Kao što sam već istaknuo u nekoliko navrata pobjede u finalu Kupa protiv Dinama i Lokomotive, utakmicama u kojima sam igrao, su sigurno najljepše uspomene za mene u dresu Rijeke - rekao je Lepinjica



RIJEKA Riječki nogometni prvoligaš objavio je prigodni razgovor s Ivanom Lepinjicom, veznjakom koji odlazi u redove njemačkog drugoligaša Arminije iz Bielefelda. Lepinjica će u redove Arminije otići na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa.


– Na početku se želim zahvaliti svima u klubu. Iza mene je više od 100 nastupa u dresu Rijeke, želim se zahvaliti svima od predsjednika Damira Miškovića i Uprave kluba, svim trenerima s kojima sam radio i suigračima kojima želim sve najbolje u nastavku sezone. Vjerujem da imamo dobru ekipu i da će suigrači ostvariti odlične rezultate – rekao je Ivan Lepinjica na oproštaju od Rijeke.


Ivan je u dresu Rijeke debitirao 22. veljače 2019. u utakmici na gostovanju kod Rudeša kada je u igru ušao u 83. minuti. Prvi gol postigao je protiv Osijeka na Rujevici već u ožujku iste godine. Lepinjica je u dresu Rijeke osvojio dva Kupa Hrvatske, te je igrao u oba finala. Ujedno, postigao je tri pogotka u bijelom dresu.




Ivan je u Rijeku stigao u veljači 2013. godine iz Pazinke i prošao je omladinsku školu Rijeke gdje je jedno vrijeme igrao s bratom Igorom, a debitirao je pod vodstvom Igora Bišćana.


– Kao što sam već istaknuo u nekoliko navrata pobjede u finalu Kupa protiv Dinama i Lokomotive, utakmicama u kojima sam igrao, su sigurno najljepše uspomene za mene u dresu Rijeke. Tu je naravno prvijenac protiv Osijeka, gol protiv PAOK-a, plasman u Europsku ligu pobjedom protiv Kopenhagena. Sve u svemu iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena – rekao je Ivan Lepinjica.


Novi izazov je Arminia.


– Veselim se novom izazovu, želja mi je uvijek bila okušati se u inozemstvu. Njemačka druga liga je kvalitetno natjecanje i prilika za mene da dalje napredujem i razvijam se. Cijela moja nogometna karijera vezana je uz Rijeku, imao sam prilike osvojiti trofeje i mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim. Hvala još jednom svima, posebno navijačima na podršci kroz godine, vrijeme je za nove izazove – zaključio je Ivan Lepinjica.