Prognoze uoči derbija

IVAN KATALINIĆ Splićani su u boljoj formi, ali i Rijeka je jako motivirana nakon Zaprešića

Denis Frančišković

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Hajduk je trenutno u boljem stanju od Rijeke, a ja sam rekao još uoči prvenstva da Rijeka bez pojačanja ne može biti konkurent za prvo, a teško i za drugo mjesto. Došao je jedino Andrijašević, a to nije dovoljno - kaže Ivan Katalinić koji je vodio obje momčadi u jadranskim derbijima



RIJEKA Ivan Katalinić, znano vratarsko ime Hajduka, bio je trener i Hajduka i Rijeke. Redovito prati ligu, osluškuje sve što se događa i na Rujevici i na Poljudu.


– Pozicije na ljestvici isto dosta govore. Hajduk je trenutno u boljem stanju od Rijeke, a ja sam rekao još uoči prvenstva da Rijeka bez pojačanja ne može biti konkurent za prvo, a teško i za drugo mjesto. Došao je jedino Andrijašević, a to nije dovoljno u usporedbi s onom Rijekom koja je pet godina harala HNL-om i igrala zapaženo u Europi – kaže Katalinić po kojemu su »bili« sada u bitnoj prednosti.


– Hajduk sada ima nešto bolju momčad, ali tek treba vidjeti kako će izgledati s obzirom da mu ne igraju dva stopera. A tu je i zakon velikih brojki, Hajduk nije dosad izgubio niti boda doma. Splićani su u boljoj formi, uzeli su i bod Dinamu. Ali i Rijeka je jako motivirana nakon Zaprešića – dodaje Kate.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU