Istra vs. Rijeka

ISTRA 1961 – RIJEKA 3:2 KRAJ! SENZACIJA U PULI Riječani ostali bez finala i mogućnosti da obrane Kup

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



PULA Nogometaši Rijeke gostuju kod Istre 1961 u sklopu polufinala Hrvatskog kupa. “Bijeli” danas nemaju pravo na pogrešku, pobjeda im donosi treće uzastopno finale i priliku za obranu Kupa.


Momčad Gorana Tomića u susret ulazi kao favorit, nakon lošije serije rezultata napokon su se uzdigli u prvenstvu, a domaćima će nedostajati i dvojica standardnih igrača. Na terenu neće biti Blagojevića zbog isključenja u prošlom susretu i Vuka, koji ima veto Rijeke. Kod Rijeke su svi ponovno u zapisniku, vraćaju se Andrijašević i Lončar nakon što su prošli prvenstveni susret propustili zbog kartona.


Stigli su službeni sastavi. Kod Riječana bez iznenađenja, u vrhu napada je Drmić, iza njega je kapetan Andrijašević, dok su na krilima Murić i Menalo. Čerin i Lončar su na poziciji zadnjih veznih, dok su u zadnjoj liniji Tomečak, Capan, Galović i Štefulj.





90+4. minuta KRAJ! SENZACIJA U PULI. Riječani su ostali bez mogućnosti obrane Kupa ove godine, Puljani su po drugi put u povijesti izborili finale ovoga natjecanja. Prvi put je to bilo još 2003. godine kada su pod imenom Uljanik u finalu izgubili od Hajduka.


90. minuta Sudac je pokazao da će se igrati još četiri minute. Rijeka ima zadnju šansu za pogotkom i produžecima.


81. minuta Rijeka se sada spasila, Japanac Hara je prešao Nevistića i tukao, a Capan izbio loptu s gol-crte.


72. minuta GOOOL! Murić je precizan s bijele točke.


70. minuta Sada je i Guzina požutio, a Rijeka dobila penal zbog prekršaja na Capanu, koji je teatralno pao u šesnaestercu.


69. minuta Raste nervoza na terenu, Galilea je već peti igrač koji je zaradio žuti karton u zadnjih devet minuta.


53. minuta GOOOL! Drmić je prsima primio loptu i pucao s ruba šesnaesterca. Udario je iz okreta te se lopta na putu prema golu i odbila od jednog igrača Istre, a Lučić nije dobro reagirao.


51. minuta Došla je lopta do Libera nakon ubačaja Lončara s lijeve strane, ali je mladi veznjak Rijeke slabo pucao te je to bio lagan zadatak za Lučića.


46. minuta Počeo je drugi dio utakmice, u igru su ušli Velkovski, Liber i Kulenović, a izašli Štefulj, Menalo i Čerin.


45. minuta Kraj prvoga dijela.


44. minuta GOL! Katastrofa Riječana u Puli. Guzina je nakon brze kontre Puljana zabio za 3:0. Ivančić je poslao loptu pored sporih Riječana, a Guzina gađao pod gredu.


34. minuta Gržan tuče s 20-ak metara, Nevistić brani.


23. minuta GOL! Šok u Puli, domaći su povećali prednost. Japanac Hara je primio jednu loptu, prešao prvo Galovića, a potom i golmana Nevistića te poentirao za 2:0.


18. minuta Pritišću Riječani, ali bez većih prijetnji. Lučić je obranio dobar udarac Menala.


7. minuta GOL! Šutalo je bio najviši nakon kornera, glavom je pospremio loptu u mrežu pored nemoćnog Nevistića.


6. minuta Sjajne obrane Nevistića! Hara se namještao na nekih 12 metara od gola te je tukao prema vratima Rijeke, ali je Nevistić bio spreman. Lopta se potom odbila do Navarra na desnoj strani, vratar Rijeke je ponovno odlično reagirao te mu obranio zicer.


1.minuta Počeo je susret u Puli.


ISTRA 1961 – RIJEKA 3:2


Stadion Aldo Drosina. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelac: 1:0 Šutalo (7′), 2:0 Hara (23′), 3:0 Guzina (44′), 3:1 Drmić (53′), 3:2 Murić (72′-pen). Žuti karton: Menalo, Velkovski, Murić, Lončar (Rijeka), Hara, Galilea, Guzina (Istra 1961).


ISTRA 1961 (3-4-3): Lučić, Šutalo, Galilea, Tomašević (od 76′ Perera), Bosančić, Navarro, Ivančić (od 75′ Špoljarić), Levitt (od 64′ Halilović), Guzina (od 88′ Bande), Hara, Gržan.


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak (od 89′ Yateke), Capan, Galović, Štefulj (od 46′ Velkovski), Čerin (od 46′ Kulenović), Lončar, Murić, Andrijašević, Menalo (od 46′ Liber), Drmić.