Nema panike

Istra 1961 potvrdila da ima jednog pozitivnog igrača, utakmica na Rujevici nije u pitanju

Portal Novi list

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera



RIJEKA Prvoligaš s Aldo Drosine nekoliko sati prije derbija na Rujevici izvjestio je javnost o jednom pozitivnom igraču u svojim redovima.


“Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.


>Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.




Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi bit će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima.


Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.


Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost”, stoji u priopćenju kojega je objavila Istra 1961.


Dakle, utakmica na Rujevici nije u pitanju…