Ivan Tomečak

Iskusni branič Rijeke uoči večerašnjeg ogleda protiv Gorice: “Radujemo se povratku navijača”

Zlatko Horvat

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Ivan Tomečak/Foto Arhiva NL

Nadamo se da ćemo na najbolji mogući način opravdati njihov dolazak i odigrati najbolju moguću utakmicu u ovome trenutku - rekao je Tomečak



RIJEKA Nogometaši Rijeke današnjim susretom protiv Gorice otvaraju novu prvoligaški sezonu. Bijeli će konačno zaigrati uz podršku svojih navijača.


– Radujemo se navijačima koji će nas doći podržati na stadion na Rujevicu nakon dugo vremena. Ta nam je podrška jako potrebna, nama su naši navijači vjetar u leđa, ne znam da li drugima toliko nedostaju. Radujemo se tome i nadamo se da ćemo na najbolji mogući način opravdati njihov dolazak i odigrati najbolju moguću utakmicu u ovome trenutku. Pokušat ćemo pobijediti kod kuće – kaže Ivan Tomečak, povratnik među Bijele prije dvije i pol godine, jedan od onih koji je strpljivo čekao red na bris nosa.


I igrači i navijači s nestrpljenjem očekuju 21 sat i prvi sučev zvižduk na Rujevici.




– Pripreme su najgore razdoblje za svakog igrača. Tada se pripremaš i »krvariš« za sve što te čeka. Sada počinje onaj »šlag na tortu«, prvenstvo. Želiš da što prije počne jer natjecanje je natjecanje, dolaze gledatelji, navijaju, imaš jedan dodatni podražaj. Nisu to više prijateljske utakmice…


EURO je dodatni razlog zašto su se navijači zaželjeli nogometa.


– Gledali smo utakmice, kao i svaki hrvatski državljanin želiš biti tamo, želiš zaigrati za svoju nacionalnu momčad, želiš pomoći… Naravno da je to u tebi, poistovjećuješ se s njima, želiš biti na terenu u tom trenutku. Vjerojatno i naši navijači žele biti uz nas na Rujevici. Kada ne igraš, nogomet ti nedostaje i jedva čekamo početak. Možda nas je i taj EURO napalio iznutra da na početku damo sve od sebe – zaključuje Tomečak.