Veldin Hodža

Imao je deset godina kada je pao Stuttgart, sada će predvoditi Bijele protiv Francuza: “Sjećam se svega…”

Zlatko Horvat

Veldin Hodža/V. KARUZA

Veldin Hodža/V. KARUZA

Mislim da je ta utakmica u Stuttgartu jedan pokazatelj - rekao je veznjak Bijelih



RIJEKA Veldin Hodža, 20-godišnji mladi hrvatski reprezentativac, imao je deset godina kada se dogodio Stuttgart.


– Sjećam se svega, gledao sam utakmicu s rođacima. Mislim da je ta utakmica u Stuttgartu jedan pokazatelj. Nadam se da ćemo i mi proći dalje. Dat ćemo maksimum. Imamo aktivan rezultat, pokušat ćemo pobijediti u utakmici kojoj se jako radujemo – rekao je Veldin Hodža, koji se uz trenera Sopića našao pred novinare uoči dvoboja s četverostrukim francuskim prvakom.


Riječani su u Lilleu odigrali puno bolje nego u Zagrebu, gdje ih je Dinamo nadigrao protekle nedjelje. U obje utakmice Bijeli su poraženi s istim rezultatom (2:1). U nogama Bijelih trebalo bi danas biti puno više dinamita nego protiv Modrih, kada se osjetio umor.




Vidjet će sada 11 lavova. Dogodila se takva utakmica, koja je bila samo tri dana nakon Lillea. Nismo bili pravi. Razgovarali smo nakon Dinama, vidjeli smo koje smo pogreške radili, što nije bilo dobro i pokupat ćemo to ispraviti u novoj utakmici.


Nije lako stalno igrati na visokoj razini, pogotovo kada igraš protiv jako dobrih suparnika. Četvrtak donosi novu priliku, prilika za novo dokazivanje. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Odigrali smo jednu utakmicu s njima, vidjeli o kakvim se igračima radi. Znamo gdje mogu biti opasni. Imamo neki plan, na kojem smo radili dva dana.


Kada je bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu, sanjao je povratak na Rujevicu, gdje je sada nezaobilazan član prve postave. S 20 godina.


– San se ostvario. Na meni je sada nastaviti dalje, pokušavati igrati što bolje i davati maksimum.