Presica uoči finala Kupa

IGOR BIŠĆAN: U Puli ćemo bit pametniji nego u posljednjoj utakmici protiv Dinama

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Sve je jasno, nećemo biti ekipa koja će imati više od njih loptu u nogama. U pripremi utakmice smo više koncentrirani na rad u defanzivni nego na rad nekim stvarima vezanim uz posjed lopte ili kontinuirani napad. Ova utakmica nam je dobro došla, vjerujem da Dinamo neće puno mijenjati momčad i ne bi trebalo biti iznenađenja što nam olakšava pripremu - kaže BišćanRIJEKA Trener Igor Bišćan i vratar Simon Sluga izašli su ispred novinara na presicu na Rujevici sazvanu uoči finala Kupa u Puli ove srijede.


– Na kraju sezone imamo priliku odigrati jedno posebnu utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju – započeo je trener Rijeke. – Jasno je da je Dinamo favorit, ali mi ne mislimo biti samo sudionici finala. Imamo se čemu nadati i uz dobru podršku naših navijača u stanju smo s pobjedom na najbolji način zaključiti ovu sezonu.


Spremate li nešto novo u odnosu na zadnju utakmice s Dinamom?
– Bit će sigurno nešto novo, ne mogu o detaljima. Analizirali smo tu utakmicu i sigurno ćemo biti pametniji.


Kako momčad diše pred ovako važnu utakmicu?


– Čini mi se da su dečki u pozitivnom iščekivanju, napeti kako i treba biti pred takvu utakmicu. Pobjedom nad Lokomotivom smo skinuli teret s leđa i izborili plasman koji smo željeli. Ne možeš biti neopterećen jer uvijek postoje određena očekivanja, ali stavili smo se u situaciju da možemo biti potpuno pozitivni u pripremi utakmice


Je li momčad energetski spremna za produžetke, a psihološki za penale?


– To će vrijeme pokazati, sigurno da je Dinamo u maloj prednosti jer je u zadnoj utakmici odmarao momčad koja će istrčati, a mi nismo imali tu priliku. Međutim, u jednoj ovakoj utakmici koja nisi puno toga mislim da ćemo smoći snage pokazati se u pravom svjetlu. Ako i dođe do penala ili produžetaka mislim da ćemo se znati postaviti i čvrsto i muški odigrati do kraja.


Može li se povući paralela između ove utakmice i finala Kupa Slovenije u kojem ste vodili Olimpiju?


– Teško. Mi smo sada u ulozi ekipe koja nije favorit. Nije se pametno vraćati jer svaka utakmica je priča za sebe, a kamoli na drugu ekipu iz drugog prvensva,


Imali šanse da se Gorgon nađe u zapisniku?


– Ima. Vidjet ćemo kako će reagirati na treningu.


Imali smisla mijenjati taktiku koju ste prezentirali u zadnjoj utakmici protiv Dinama?


– Uvijek treba uzeti u obzir i neke drugačije opcije, dobro ćemo razmisliti o njima i procijeniti. Sve je jasno, nećemo biti ekipa koja će imati više od njih loptu u nogama. U pripremi utakmice smo više koncentrirani na rad u defanzivni nego na rad nekim stvarima vezanim uz posjed lopte ili kontinuirani napad. Ova utakmica nam je dobro došla, vjerujem da Dinamo neće puno mijenjati momčad i ne bi trebalo biti iznenađenja što nam olakšava pripremu.


Dinamo je jači, ali u jednoj utakmici za trofej sve je moguće nadam se da ste na treninzima nabrijanjiji nego što djelujete ovdje na presici?


– Ne brinite se bit ćemo nabrijani – odgovorio je klupski glasnogovornik umjesto Igora Bišćana, koji je samo zbunjeno pogledao vratara Slugu, i zaključio presicu…