Rujevički odjeci

IGOR BIŠĆAN: U nastavku smo čuvali vodstvo jer smo pali u snazi, i mi i publika očekujemo više

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto S. JEŽINA

Igor Bišćan/Foto S. JEŽINA

Situacija s ozljedma je sada stvarno loša. Nikako da nas napusti nesreća, ali srećom da imamo zalihu bodova pa ćemo to lakše prebroditi. Da je ugodno, nije. Koliko nas ima toliko ćemo se spremiti i pokušati ostvariti slične rezultate - kaže trener Rijeke



RIJEKA Nogometaši Rijeke su iz trećega pokušaja ovoga proljeća ostvarili domaću pobjedu nakon koje je trener Igor Bišćan djelovao djelomično zadovoljno. Njegovu radost pomutile su nove ozljede – Roberta Punčeca i Alexandera Gorgona.


– Bilo nam je jako bitno pobijediti i u ovom lokalnom derbiju, te osvojiti važne bodove, odnosno konačno pobijediti pred svojom publikom. Iskreno, predstava nije bila bajna, ali bodovi su najvažniji u ovim trenucima u kojima se nalazimo. Ne mogu više tražiti od svojih igrača nego da izvuku maksimum od sebe. I mi i publika očekujemo više, posebno u nastavku kada smo pali u snazi pa smo se odlučili sačuvati vodstvo.


Punčec se vratio u momčad pa se opet ozljedio?




– Vidjet ćemo. Čim je Punčec napustio teren znači da je nešto ozbiljno. Ne znam još kakva je situacija s njegovim ramenom. Osim toga i Gorgon je morao napustiti teren. Situacija s ozljedama je sada stvarno loša. Nikako da nas napusti nesreća, ali srećom da imamo zalihu bodova pa ćemo to lakše prebroditi. Da je ugodno, nije. Koliko nas ima toliko ćemo se spremiti i pokušati ostvariti slične rezultate.


Kako ste zadovoljni reakcijom igrača s klupe?


– Svi su bitni i odigrat će važnu ulogu jer to je niezbježno. Svi koji su ušli, ušli su kvalitetno. Nije lako ući kada dugo ne igraš kao u slučaju Velkovskog. 



Slijed za vas posebna utakmica protiv Dinama. Što očekujete?


– Jasno da su oni apsolutni favoriti, a mi u problemima kojima jesmo. Moramo biti realni i reći da nemamo što previše za izgubiti, ali ipak morat ćemo se spremiti i napraviti sve da budemo kompetitivni. Sigurno da ove stvari koje se dešavaju oko momčadi uvjetuju način na koji ćemo igrati. Dobro da smo uzeli bodove koje smo uzeli protiv ekipa gdje je to realno očekivat i onda ćemo ići lakše u Maksimir – bez imperativa – rekao je Bišćan.


Bišćanov kolega Krunoslav Rendulić pomirio se s novim porazom na pulskoj klupi.


– Čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi. Moji momci su dali sve od sebe, odigrali su dobru utakmicu, ali platili smo našu poluaktivnost na kornerima i u tom dijelu smo bili dosta loši. Kasnije smo počeli igrati, ali nažalost dobili smo na kraju i drugi gol. Nakon primljenog gola smo počeli igrati i vidjeli da možemo. Evidentno da imamo problem u napadu. S dosta igrača dolazimo u završnicu, ali malo je kriv zadnji pas, malo krive odluke… – rekao je između ostaloga Rendulić.