Presica uoči Aberdeena

IGOR BIŠĆAN: Pokušava se prikazati da bi mi trebali biti favoriti protiv Aberdeena, ali vidjet ćete da to nije baš tako

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Treba biti realan u očekivanjima i mi i navijači jer to je jednostavnoo tako. Igraju se dvije utakmice i treba razmišljati o tome. Ako nam se otvori mogućnost da u domaćinskoj atmoseri se nametntmo i dođemo do pobjede mi ćemo to iskoristiti - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Igor Bišćan, trener nogometaša Rijeke, prvi je izašao pred novinare uoči sutrašnjeg ogleda trećega pretkola Europske lige protiv Aberdeena na Rujevici. Njegov kolega na škotskoj klupi obratit će se javnosti uoči večernjeg treninga njegove momčadi na Rujevici. 


– Čeka nas jako, jako teška i zahtjevna utakmica, ne jedna nego dvije, protiv izuzetno kvalitetnog suparnika koji igra u vrlo zahtjevnoj, natjecateljskoj ligi, a u toj ligi je pri vrhu što sugerira da su kompetitivni i kvalitetni, a samim tim će naš zadatak da prođemo u sljedeću rundu će time biti teži. Nadam se da ćemo uz našu dobru igru i uz pomoć publike otići na uzvrat s prednošću.


Nešto detaljnije o Aberdeenu?




– Dosta su izbalansirani po pitanju kvalitete i po pitanju karakteristika igrača u ekipi. Vidjet ćete čvrstu i agresivnu, discipliniranu ekipu s par pojedinaca koji mogu napraviti puno problema. Ističe se centralni napadač Cosgrove koji je u dobroj formi i nezgodan za čuvanje. Ima još nezgodnih igrača prema naprijed. Obrana je posložena dosta otočki, znači vrlo čvrsti, motorični, agresivni igrači, s kombinacijom škotskih mladih reprezentativaca i nekih iskušanih igrača koji su igrali i u Engleskoj. Stvarno nas čeka težak zadatak. Ljudi nisu svjesni koliko će teško biti. Imam dojam da se kroz javnost pokušava prikazati Aberdeen kao klub prema kojem bi mi trebali biti favoriti, ali vidjeti ćete sutra da to nije baš biti tako.


Dakle, možemo očekivati oprezan pristup?


– Nikad ne možeš znati u kojem smjeru će utakmica otići. Ako se uspijemo nametnuti zašto ne, uostalom očekujemo napraviti neku prendost uoči uzvrata. Ali treba biti realan u očekivanjima i mi i navijači jer to je jednostavnoo tako. Igraju se dvije utakmice i treba razmišljati o tome. Ako nam se otvori mogućnost da u domaćinskoj atmoseri se nametnemo i dođemo do pobjede mi ćemo to iskoristiti – rekao je između ostaloga Bišćan i potvrdio da zbog ozljeda neće igrati Gorgon, Puljić i Mamić.