Presica uoči Intera

IGOR BIŠĆAN: Imamo obavezu prema sebi i navijačima ispraviti negativan dojam iz Gorice

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

U Maksimiru su zaslužili više od minimalnog poraza. Nakon toga dobili su Lokomotivu što potvrđuje u kojoj se formi nalaze. I nama je ova utakmica jako bitna, nadam se da ćemo biti pravi i upisati bodove - govorio je Bišćan.



RIJEKA Trener Igor Bišćan i novi kapetan Zoran Kvržić izašli su na Rujevici ispred novinara kako bi najavili subotnji ogled protiv Intera na Rujevici.


– Moram reći da nas čeka jako zahtjevna utakmica protiv Intera koji je od one utakmice s Istrom, kada je stekao malo veću bodovnu prednost u odnosu na njih i olakšao si ostatak sezone u kontekstu borbe za predzanje mjesto, igra dosta dobro. Utakmica u Maksimiru i kući protiv Lokomotive su najbolji pokazatelj svega toga. U Maksimiru su zaslužili više od minimalnog poraza. Nakon toga dobili su Lokomotivu što potvrđuje u kojoj se formi nalaze. I nama je ova utakmica jako bitna, nadam se da ćemo biti pravi i upisati bodove – govorio je Bišćan.


Ovo je na svojevrstan način uvertira za Kup utakmicu protiv Intera?




– Sasvim sigurno da su obje utakmice protiv Intera važne, a mi se koncentriramo na ovu prvu jer nema smisla opterećivati se s nečime što tek slijedi. Da li će ova utakmica nešto značiti u odnosu na onu drugu to je teško reći. Imamo obavezu prema sebi i navijačima ispraviti negativan dojam iz Gorice. To je dodatni motiv.


Analizirali ste utakmicu protiv Gorice i vjerojatno na nečemu posebno radili ovaj tjedan?


– Generalno je bilo puno toga lošega i ne bi stigli na svemu raditi na čemu bi trebali samo iz te jedne utakmice. Dosta toga bi pripisao umoru. Treća utakmica u tjedna dana je za nas previše. No, s druge strane to je jedna od rijetkih u kojima smo stvarno podbacili i ne mogu biti prekritičan. Ali, to nas je zaboljelo, nije bilo dobro i to ćemo pokušati ispraviti.


Ostali ste bez Gorgona, preuzima li Puljić njegovu ulogu ili netko drugi?


– To je jedna od mogućnosti, a posebno ako budemo mogli više koristiti Čolaka. Možda to nije sigurno u ovom trenutku, ali postoji ta vjerojatnost.


Je li lakše nabrojati one koji nedostaju ili koji su na dispoziciji?


– Pola – pola smo. To traje neko vrijeme, kao što sam prije govorio treba preživjeti i razmišljati na ono što možeš utjecati, a to su igrači koji su na discpoziciji. Nije lako i nadam se samo da neće biti još gore – rekao je Bišćan.