Susjedski derbi

IGOR BIŠĆAN: Heber još nije spreman i zbog toga neće konkurirati za utakmicu protiv Istre 1961

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Činilo se da je mišić dovoljno zdrav da bi mogao podnijeti napore, ali pregledi i njegov osobni osjećaj su pokazali da moramo biti oprezni. Nadam se da će se to popraviti od idućeg tjedna, a do tada neće konkurirati - rekao je trener bijelih



RIJEKA Trener Igor Bišćan i ofenzivni veznjak Robert Murić izašli su ispred novinara na presici na Rujevici uoči susjedskog derbija s Istrom 1961.


– Susjedski derbi, specifična utakmica koja ima dodatnu draž i težinu – govorio je Bišćan. – Utakmice koje su u zadnje vrijeme bile nepredvidive i zanimljive i teško je bilo predvidjeti zbivanja posebno na Rujevici. Naranvo da smo mi ti koji moramo prihvatiti ulogu favorita, pozicija na tablici je takva da računamo na tri boda, ali u isto vrijeme znamo da ekipa Istre može napraviti puno problema ako se neke stvari ne odrađuju ozbiljno na terenu. Vjerujem da ćemo mi na kraju slaviti.


Bišćana je nakon toga stiglo uobičajeno pitanje oko zdravlja igrača.




– Neće biti bitnih promjena od posljednji puta. Escoval je out, ali Punčec se vraća i konkurira uza momčad. Sve ostalo je isto.


Da li Heber konkurira za utakmicu?


– Ne.


Je li to vezano uz prijelazni rok ili…?


– Nije još dovoljno spreman da bi konkurirao.


Je li mišić zacijelio jer počeo je trenirati?


– Činilo se da je mišić dovoljno zdrav da bi mogao podnijeti napore, ali pregledi i njegov osobni osjećaj su pokazali da moramo biti oprezni. Nadam se da će se to popraviti od idućeg tjedna, a do tada neće konkurirati. 


Tomečak?


– Njegova ozljeda se odužila, čekaju se nalazi pa ćemo vidjeti pod kojim opterećenjem će moći početi igrati. Escovala neće biti narednih dva, tri tjedna. Pregled je pokazao ozbiljna oštećenja zgloba. Iz mojega iskustva znam da to znači minimalno dva, tri tjedna pauze, a možda i duže.


Istra 1961 je čvrsta momčad, ali ne tako efikasna?


– Teško ih je definirati jer disciplinirani su i u stanju namučiti bilo koga. Izdržljivi su i pokretljivi, mogu napraviti dosta problema prema naprijed. Činjenica je da zabijaju malo golova, dakle nisu tako jako jefikasni. Ali, bit će zahtjevna utakmica zbog njihove pokretljivosti i potencijala prema naprijed. Bodovi su nam jako bitni, a posebno u ovom periodu kada imamo dosta problema – rekao je trener Rijeke.