Trener HNK Rijeke

IGOR BIŠĆAN: Heber će možda biti spreman za par minuta u Maksimiru

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/S. JEŽINA

Igor Bišćan/S. JEŽINA

Čolak sasvim sigurno neće biti spreman, a s Heberom ćemo vidjeti. Treba reći da ukoliko Heber bude u kombinacijama da će to biti za par minuta. Nije dugo igrao, vraća se nakon ozljede i nije ni blizu optimumom - rekao je između ostaloga Bišćan u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu



RIJEKA Igor Bišćan gostovao je u legendarnoj emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride” i odmah na početku se osvrnuo na najnovije ozljede u svojim redovima.


– Danas, odnosno sutra će se napraviti pregledi koji će s boljom sigurnošću reći težinu Gorgonove ozljede. Prema prvim informacijama čini se da nije prestrašna. To je dobro ispalo, a da li će biti spreman za Dinamo ili ne to ne mogu znati. Punčec sigurno neće biti spreman – započeo je trener nogometaša Rijeke.


Veseli dobra igra Velkovskog iako je i on završio utakmicu s ozljedom prsta na ruci?




– Treba ga pohvaliti. Ušao je neazagrijan nakon sto godina što nije igrao i odmah mu je taj prst izašao iz ležišta. Na kraju je pokazao da se može na njega računati. Sad će vjerojatno ostati momčadi.


Spomenuli ste na presici nakon utakmice da ste energetski pali u drugom poluvremenu i to nije prvi put. Što se to događa? Da li su krive ozljede koje poremete ritam momčadi ili je u pitanju fizičko stanje ekipe?


– Vjerojatno je neka kombinacija iako neki pokazatelji koje mi koristimo u analizi utakmica ne pokazuju neka odstupanja u odnosu na neke vrijednosti koje smo znali. Prvenstveno mislim na GPS sustave kojima pratimo distance koji pretrče igrači. Činjenica jest da smo u drugom poluvremenu nismo izgledali rastrčano i da smo bili uvučeni, odnosno da nismo dovoljno puta izašli i istrčali kontru i dojam je bio da smo fizički pali.


Istra 1961 se nudila u nastavku, očekivalo se da ćete s više igrača doći u završnicu, kao da ste čekali Murićev prvijenac u finišu?


– Ne znam… Treba proanalizirati. Moj osjećaj je da je razlog tome da imamo dosta igrača koji nisu igrali u kontinuitetu dugo vremena i sada oni prolaze kroz fazu privikavanja na natjecateljski ritam i nakon četiri, pet utakmica zaredom stigao ih je je umor. Iz tog razloga smo izgledali kako smo izgledali. Nadam se da ćemo poslije Osijeka, kada ćemo imati priliku za oporavak i osvježenje, fizički bolje izgledati.


Pred vama su sve teže utakmice. Može li Rijeka, jedina momčad koja je pobijedila Dinamo ove sezone, iskoristiti njihov umor od Benfice iako, činjenica je da je Bjelica ima dvije momčadi?


– Teško da možemo računati da ćemo iskoristi umor od Benfice jer je i Osijek računao s time pa je istračala nomimalno druga momčad koja je uz bok prvoj.


Izračunali su kolege novinari da je druga momčad Dinama uspješnija u HNL-u od prve?


– Tu su negdje po kvaliteti. Riječ je o igračima koji se žele nametnuti treneru tako da tu neće biti prevelike razlike. Ne možemo računati na umor i zasićenje nakon Benfice, ali Lokomotiva i Istra su pokazali da se možemo. Opet, moramo biti oprezniji jer Osijek je mogao i teže stradati. U svakom slučaju, s obzirom na stanje u kojem se nalazimo, očekuje nas jako zahtjevna utakmica.


Što napraviti: parkirati dva autobusa u svoj šesnaesterac?


– Treba biti pametan i isplanirati utakmicu da budeš kompetitivan, a autobuse ćemo pripremiti. Ne znam da li će dopustiti da ih parkiramo preblizu golu. Što je tu je, morat ćemo se nekako snaći…


Imali nade da se netko od igrača vrati, igrate cijelo proljeće bez Čolaka i Hebera, najboljih strijelaca. Imali šanse da se barem jedan vrati?


– Čolak sasvim sigurno neće biti spreman, a s Heberom ćemo vidjeti. Treba reći da ukoliko Heber bude u kombinacijama da će to biti za par minuta. Nije dugo igrao, vraća se nakon ozljede i nije ni blizu optimumom – rekao je između ostaloga Bišćan u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu.