Bojkot se ipak nastavlja

I Bišćan zaziva Armadinu podršku u četvrtak, ali navijači će šutjeti osim ako…

Portal Novilist.hr

Znamo koliko je ovo važan trenutak, dobar dio klupskog budžet ovisi o ulasku u Europu. Ne tražimo ni da nas se kudi, niti da nas se hvali... Armada ostaje prvi svojim statovima. Armada će biti glasna i jasna u Aberdeenu, a i nadalje ćemo šutjeti na Rujevici  - rekao je Dean Božić, predsjednik KN Armada u emisiji Pod stijenama Kantride



RIJEKA Igor Bišćan, trener nogometaša Rijeke, gostovao je prošloga ponedjeljka u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride uoči utakmice trećega pretkola Europske lige s Aberdeenom ovoga četvrtka (20 sati) i ponudio sljedeći odgovor na pitanje: “da li će izostanak Armadine podrške biti hendikep za njegovu momčad u prvoj europskoj utakmici u novoj sezoni?”


– Ne znam što bih pametno rekao u vezi toga. Otkada sam ovdje nemamo podršku navijača i naravno da će to biti hendikep i da neće biti dobro. Što je tu je, s time se borim od prvoga dana i izgleda da to tako mora biti. Igrači to nisu zaslužili sa svim što su napravili u periodu otkada sam ja ovdje. Ako ništa drugo su zaslužili su tu podršku jer su šutili, radili i postizali rezultate. Pošteno su se borili za dres. Nažalost, nekakve stvari koji po meni nisu toliko bitne ili značajne. su prevagnule da nemaju tu podršku. Što je tu je, moramo se nositi s time…- rekao je Bišćan u mikrofon kolege s Radio Rijeke Roberta Ferlina koji je uskoro u emisiji ugostio i Deana Božića, predsjednika KN Armade i suočio ga s pitanjem podrške igračima Rijeke na Rujevici nadolazećeg četvrtka.


Naime, Armada i HNK Rijeka su uz ostale partnere organizirali bakljadu na Krčkom mostu. Preciznije, vatromet u Kraljevici organizirala je HNK Rijeka, pa su mnogi pomislili da je došlo do zatopljenja odnosa.




– Istina je da je vatromet bio od HNK Rijeke. Mnogi ne znaju da je HNK Rijeka od prve godine s nama u organizaciji i projektu. Ne vidim razloga zašto bi prekinuli tu suradnju zbog nekog kratkog spoja. Navijanje je druga stvar. Trenutno ostajemo na istim pozicijama kao i do sada, što ne znači da kroz, dan, dva tri ili u bliskoj budućnosti neće nešto krenuti na bolje što se tiče navijanja. Imamo neke svoje stavove, ljudi ne znaju da se odigralo četiri, pet sastanaka s klupskim vodstvom, Armada je ispoštovala neke stvari. Prvi naš korak bio je pomirenje s Bišćanom, dali smo si ruke i mi smo počeli navijati na gostovanjima. Rijeka sada ima za napraviti jedan korak dalje, a svi znamo koji. Mi smo svoje napravili, čekamo njihov korak i onda možemo ići dalje pod krilaticom “Zajedno smo Rijeka”. 


Da li ste slušali Bišćana u emisiji prije vas?


– Nisam, ali znam da nam se bliži prva europska utakmica! 


Bišćan je rekao da igrači osjete kada nema podrške igračima, Mance je također nedavno javno apelirao na podršku Armade, a nakon finala Kupa Damir Mišković je hvalio doprinos Armade i navijača. Može li se nešto napraviti barem za Europsku ligu?


– Znamo koliko je ovo važan trenutak, dobar dio klupskog budžet ovisi o ulasku u Europu. Ne tražimo ni da nas se kudi, niti da nas se hvali… Armada ostaje prvi svojim statovima. Armada će biti glasna i jasna u Aberdeenu, a i nadalje ćemo šutjeti na Rujevici – rekao je Božić čija rečenica da se nešto može promijeniti u idućih nekoliko dana je zaintrigrala mnoge.


Išli smo tragom te konstatacije, ali u vodstvu KN Armada naišli na jednostavno objašnjenje: “…pomaka nema, Armada neće navijati na Rujevici dok vodstvo kluba predvođeno predsjednikom Damirom Miškovićem ne povuče očekivane poteze…”.