Goran Tomić

Trener Rijeke upozorava uoči polufinala Kupa u Puli: “Moramo biti spremni na sve…”

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Moramo biti spremni na sve, želimo igrati finale i napravit ćemo sve da to i ostvarimo - izjavio je trener bijelihRIJEKA Nogometaše Rijeke ove srijede očekuje gostovanje na Aldo Drosini u polufinalu Kupa Hrvatske.


– Kup je specifično natjecanje gdje treba otići do kraja – govori Goran Tomić, trener Rijeke. – Sve prepreke na putu trebamo uspješno prebroditi. Istra 1961 je nezgodan protivnik, međutim prvenstveno gledamo sebe, da dižemo svoju igru i ispravljamo nedostatke u hodu.


Gdje je ključ pobjede?
– Osnovna stvar je maksimalni angažman, želja i volja za pobjedom. Moramo se dobro pripremiti se za njih i njihove kvalitete, da ih neutraliziramo. Znamo  da su jako dobri u kontrama i te stvari moramo spriječiti.


Igra se samo jedna utakmica, dakle jedan detalj može odlučiti pobjednika?


– Moramo biti spremni na sve, želimo igrati finale i napravit ćemo sve da to i ostvarimo.


Puljani su se pokazali kao čvrsti suparnik protiv svih ekipa iz vrha?


– Stabilizirali su se u posljednje vrijeme, imali su dobar niz, igraju strpljivo i pametno, a u napadu su brzi i mogu stvoriti probleme suparnicima. Morat ćemo igrati na visokoj razini da ih pobijedimo. Želim da nastavimo ponizno, da se pokazujemo na terenu, a ne kroz neke priče… To je jedini ispravan put – rekao je Tomić.