Operacija pa odlazak...

Hoće li Gorgon uopće više zaigrati za Rijeku ili će na ljeto otići s Rujevice?

Denis Frančišković

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Nakon svega otvara se i novo pitanje, hoće li Gorgon uopće više zaigrati na Rijeku? Naime, ugovor mu ističe 30. lipnja. S Rujevice su nekoliko puta poslali jasnu poruku da Gorgon zaslužuje »poseban tretman« s obzirom koliko je zadužio klub te da do prekida suradnje neće doći tek tako lako. S druge strane Austrijanac se odlučio za taktiku čekanja unosnije ponude što je posve razumljivo u zreloj 30. godini. 



RIJEKA Alexander Gorgon, kapetan »bijelih« s Rujevice, jučer je podvrgnut operativnom zahvatu zgloba u klinici Nemec u Matuljima i za njega je sezona završena! Novi je to, dosad možda i najjači udarac za sastav Igora Bišćana kada se zna što Austrijanac znači za sadašnju momčad Rijeke. Ne samo igrama već i autoritetom, odnosom prema treningu i svakoj utakmici…


Gorgon je s bolnom grimasom napustio igru u 45. minuti domaćeg susreta sa Slaven Belupom kada ga je zamijenio Acosty, a odmah po izlasku iz svlačionice našao se na štakama. Zglob lijeve noge bio je izrazito otečen, sam izraz lica kapetana »bijelih« odavao je zabrinutost. Neslužbeno, govori se o oporavku od nekoliko tjedana, a uzme li se u obzir proces rehabilitacije, težina ozljede pa ponovno vraćanje u trenažni proces, itekako je jasno da gledatelji ovog prvenstva više na travnjaku neće vidjeti svog ljubimca.

Što s ugovorom?


A nakon svega otvara se i novo pitanje, hoće li Gorgon uopće više zaigrati na Rijeku? Naime, ugovor mu ističe 30. lipnja. S Rujevice su nekoliko puta poslali jasnu poruku da Gorgon zaslužuje »poseban tretman« s obzirom koliko je zadužio klub te da do prekida suradnje neće doći tek tako lako. S druge strane Austrijanac se odlučio za taktiku čekanja unosnije ponude što je posve razumljivo u zreloj 30. godini. No, za razgovor s Rijekom, kako voli istaknuti, uvijek je spreman. Neslužbeno, razgovori na relaciji Gorgon – HNK Rijeka traju već duže vrijeme i bili su na dobrom putu finalizacije na obostrano zadovoljstvo. Pitanje je može li i hoće li novonastala situacija nešto promijeniti u svemu tome.


Bilo kako bilo najteže će biti u ovom trenutku treneru Bišćanu. Ostao je bez važne poluge momčadi, najvažnije utakmice tek dolaze, a van stroja mu je još od ranije čak devet igrača. Rijeka to ne pamti! Negdje se očito pogriješilo u trenažnom i pripremnom procesu.


Prorok Bišćan




A od ozlijeđenih i onih koji su van stroja Rijeka bi u ovom trenutku mogla složiti respektabilnu momčad. Mario Pavelić operirao je također zglob i »out« je do kraja sezone, jednako kao i Matej Vuk koji je zadobio frakturu metatarzalne kosti te Momčilo Raspopović zbog puknuća stražnjih ligamenata koljena.


Roberto Punčec ima problema nakon iščašenja ramena, Stjepan Lončar obnovio je ozljedu mišića, Ivan Tomečak ima problema s koljenom, a ne treniraju niti Darko Velkovski i Luka Capan zbog zatezanja mišića. Antonio Mirko Čolak tek se vratio, odigravši dvadesetak minuta protiv Gorice…


Gorgon je ove sezone nastupio u 25 utakmica, a problemi su započeli u Portugalu (list) nakon kojeg je propustio utakmice sa Slaven Belupom i Goricom protiv koje nije igrao niti u posljednjem porazu. S dolaskom Igora Bišćana na mjesto prvog trenera dobio je oko ruke kapetansku vrpcu i dodatno zadobio povjerenje struke i suigrača. Ove sezone zabio je i osam golova, od čega tri s »bijele točke«.


Igrajući na mjestu polušpice, lijevog ili desnog krila, Gorgon je bio važan organizator Rijekine igre, ali i opasna prijetnja protivničkim vratarima.


– Tek smo se počeli kompletirati i slagati kad je se zahvatila velika nesreća, ozljeda Gorgona – ustvrdio je proročki Bišćan na pressici uoči Gorice i ne sluteći najavio scenerij u kojem Rijeka ostaje bez kapetana do kraja sezone.