Klupsko priopćenje

HNK Rijeka uputila apel navijačima: “Suzdržite se od govora mržnje i utrčavanja u teren”

Portal Novi list

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

S obzirom da su zbog događaja na utakmici protiv Hajduka rigorozno kažnjeni neodgovorni pojedinci, a isto tako i svi naši vjerni navijači, kao i naš klub, molimo i pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanjeRIJEKA Riječki prvoligaš izdao je priopćenje uoči utakmice s Osijekom, a nakon odrađene kazne igranja bez publike protiv Hrvatskog dragovoljca.


“Nakon odrađene kazne i odigrane utakmice s NK Hrvatski dragovoljac bez nazočnosti gledatelja na našem stadionu slijedi utakmica protiv našeg sportskog rivala NK Osijek i što je najvažnije povratak naših vjernih navijača na tribine, a samim time i toliko potrebne podrške za naš klub u borbi za vrh tablice.


Ulazi na stadion se otvaraju u 16 sati, a prodaja ulaznica za navijače HNK Rijeka je na zapadnim blagajnama na dan utakmice u vremenu od 14 sati, a na istočnim blagajnama od 15:30 sati.
S obzirom da su zbog događaja na utakmici protiv Hajduka rigorozno kažnjeni neodgovorni pojedinci, a isto tako i svi naši vjerni navijači, kao i naš klub, molimo i pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanje, te molimo da se suzdržite od prekomjerne alkoholiziranosti, posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) i neovlaštenog ulaska odnosno utrčavanja u natjecateljski prostor.


Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove), neovlaštenog ulaska i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije za sve nas u vidu novčanih kazni, zabrana dolaska na utakmice i zatvaranja stadiona za gledatelje.


Vjerujemo u naše vjerne navijače sa željom da se utakmica, kao i nebrojeno puta do sada odigra u pozitivnom ozračju i korektnom navijanju. Pozivamo sve naše navijače da dođu u što većem broju te svojim gromoglasnim navijanjem vodite naše igrače do nove pobjede i potvrde prvog mjesta na tablici jer „Rijeka je najbolje od svega“.”, stoji u klupskom priopćenju.