Propisi su propisi

HNK Rijeka izgleda nakon reakcije Nogometnog sindikata odustaje od kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe

Denis Frančišković

V. KARUZA

V. KARUZA

Klub izgleda ne želi previše kontrirati FIFA-i i njezinoj ustaljenoj praksi



RIJEKA Na Rujevici su još u dilemi, a možda i u trilemi. Kako kazniti igrače, pojedinačno ili kolektivno i ono najvažnije – po kojoj osnovi. Nakon što je Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) izrazila zabrinutost zbog kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, odnosno loše izvedbe, to je poprilično odjeknulo u javnosti. Navijači su velikom većinom uz klub i podržavaju njegove poteze o sankcijama igračima, no klub izgleda ne želi previše kontrirati FIFA-i i njezinoj ustaljenoj praksi.


Po svemu sudeći HUNS i klub bi mogli usuglasiti stavove i naći zajednički jezik nakon što su s Rujevice obećali da neće doći kažnjavanja po toj osnovi. U skladu s tim očekuje se i zajedničko priopćenje.


U HUNS-u su spremni pomoći klubu po svim pitanjima, ali očito utjecaj krovne organizacije je prevelik. No, to ne znači da klub neće ili ne može zaobići neke od tih pravilnika i primjerice kazniti dio igrača ili cijelu momčad po nekoj drugoj osnovi. Onoj van termina »subjektivnog kriterija i loše izvedbe«.