Prva HNL

HAJDUK – RIJEKA 3:2 KRAJ! Hajduk i treći put zaredom pobjednik u Jadranskom derbiju, Gorica ima veliku priliku odvojiti se od Rijeke

Portal Novilist.hr

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Gorica trenutno drži treće mjesto s jednim bodom više od Rijeke, a sutra ih čeka susret protiv Istre 1961, u kojem imaju priliku odvojiti se od "bijelih"



SPLIT Današnjim Jadranskim derbijem na Poljudu nastavlja se borba za treće mjesto na ljestvici, susret koji za Hajdukovce predstavlja zadnju moguću šansu za Europom.


S druge strane, Riječani zaostaju samo bod od Gorice koja je na trećoj poziciji, a osam bodova su u prednosti ispred današnjeg domaćina, uz jednu utakmicu više. Goranu Tomiću ovo će biti prvi Jadranski derbi, a u veljači ove godine Riječani su na Rujevici dvaput poraženi minimalnim rezultatom od Hajduka.


Stigli su službeni sastavi. Hrvoja Smolčića nema u zapisniku zbog problema s mišićem. Tomić se vratio na standardnu zadnju liniju s Tomečakom i Štefuljem na bokovima, jedino Escoval mijenja kartoniranog Capana, uz standardnog Galovića na stoperskim pozicijama.




Drmić je u vrhu napada, iza njega je Andrijašević, dok su na krilima Murić i Menalo. Lončar i Čerin su na poziciji zadnjih veznih.



90+3. minuta KRAJ! I treći put zaredom Jadranski derbi pripao je Splićanima. Ovoga puta definitivno i zasluženo, što je Rijeku ostavilo na bod zaostatka od Gorice, koja sutra gostuje u Puli.


90+2. minuta Kalinić je sjajnom obranom sada zaustavio vjerojatno zadnju Rijekinu priliku na utakmici. Murić je uputio prizemni udarac s 20-ak metara.


88. minuta Teklićev udarac ide malo pored vratnice…


77. minuta Drmić je sada promašio stopostotnu šansu! Sam je ostao blizu Kalinića, ali nije dobro pucao te je lopta otišla visoko iznad gola.


65. minuta GOOOL! Kapetan Andrijašević je uzeo stvari u svoje ruke, odnosno noge. Prizemno je pucao s 20-ak metara, Kalinić nije bio spreman…


59. minuta Opet je tukao Lončar, ali Splićani su se obranili..


58. minuta Odličan dupli pas Lončara i Andrijaševića, ali udarac Lončara prema vratima domaćih ide u vanjski dio mreže.


47. minuta GOL! Hajduk povećava vodstvo, krasno je petom Kačanikliću asistirao mladi Ljubičić, jednim pasom izbacio je cijelu obranu Rijeke.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Vukčević je ušao umjesto Štefulja.


45. minuta Kraj prvoga dijela, nakon kojega domaćini zasluženo vode.


45. minuta GOL! Nakon kornera Ljubičić je pokušao glavom poentirati, ali je Štefulj, koji je bio odmah pored njega u skoku, pospremio loptu u vlastitu mrežu.


43. minuta Mladi Biuk je još jednom zaprijetio, Nevistić je izbacio loptu u korner.


32. minuta GOOOL! Murić se izborio za dobar ubačaj s desne strane, Drmić je iz prvog dodira poentirao za izjednačenje.


26. minuta Splićani brzo dolaze do šesnaesterca gostiju, sada je Kačaniklić pucao, ali neprecizno. Minutu kasnije tuče i Livaja s nekih 25 metara, lopta je otišla malo pored gola.


23. minuta Velika prilika za Hajduk! Vušković je s lijeve strane ubacio u peterac, ali srećom za Rijeku, Ljubičić nije stigao na loptu, za nekoliko centimetara je bio prekratak.


14. minuta GOL! Murić je izgubio loptu blizu šesnaesterca domaćina, Hajduk je potom krenuo u kontru, Livaja s lijeve strane ubacio prema Biuku, koji pogađa za vodstvo Splićana.


9. minuta Šansa za Rijeku! Andrijašević je pronašao Čerina u kaznenom prostoru, koji je imao dobru poziciju za udarac, ali je Kalinić uspio to obraniti.


5. minuta Nevistić je lako obranio udarac glavom Kačaniklića.


1.minuta Počeo je susret na Poljudu.


HAJDUK – RIJEKA 3:2


Stadion Poljud. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Strijelac: 1:0 Biuk (14′), 1:1 Drmić (32′), 2:1 Štefulj (45′-ag), 3:1 Kačaniklić (47′), 3:2 Andrijašević (65′). Žuti karton: Štefulj (Rijeka), Livaja (Hajduk).


HAJDUK (4-3-3): L. Kalinić, Todorović, Vušković, Simić, Čolina, Jurić, Fossati, Kačaniklić (od 90′ Jakoliš), Biuk, Livaja, Ljubičić (od 77′ Teklić).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Escoval, Galović, Štefulj (od 46′ Vukčević), Čerin (od 73′ Pavičić), Lončar (od 87′ Yateke), Murić, Andrijašević, Menalo (od 64′ Kulenović), Drmić.