Sve izvjesniji transfer

Hajduk ipak neće biti smetnja Rijeci da angažira braniča Lorenca Šimića

Marko Cvijanović

Lorenco Šimić/Foto PIXSELL

Lorenco Šimić/Foto PIXSELL

Za sada nemam nikakvih komentara - kratko je jučer poručio Lorenco Šimić, o karijeri kojega brine agencija »Stars and Friends«



RIJEKA Lorenco Šimić na meti je riječkog prvoligaša. Dvadesettrogodišnji igrač Sampdorije koji je posljednje dvije sezone proveo na posudbi u Empoliju, odnosno SPAL-u. Nekadašnji perspektivni stoper Hajduka 2017. godine otišao je s Poljuda u Sampdoriju, ali u dresu genovskog prvoligaša nije odigrao nijednu službenu utakmicu, u Empoliju (15 nastupa, 3 gola) i SPAL-u (14/1) ostavio je solidan dojam, ali očito nedovoljno dobar da bi isti otkupili njegov ugovor. Rijeka je za Šimića spremna Sampdoriji platiti odštetni iznos koji u ovom trenutku nije poznat, ali kakav god bio, o njemu će se u prvom redu očitovati – Hajduk! Splitski prvoligaš je, naime, Šimića prodao Sampdoriji uz klauzulu o pravu prvootkupa njegovog ugovora. Ispada da će o ponudi Rijeke prvi odlučivati Hajduk, koji bi se, onoga trenutka kada Rijeka pošalje službenu ponudu, o istoj morao očitovati u roku od pet dana. Budući da sve ukazuje na to, Hajduk se po pitanju eventualne Šimićeve budućnosti na Poljudu mora izjasniti do utorka.


Prema neslužbenim informacijama s Poljuda, Hajduk neće biti smetnja Šimićevom transferu iz Sampdorije u Rijeku.


– Za sada nemam nikakvih komentara – kratko je jučer poručio Lorenco Šimić, o karijeri kojega brine agencija »Stars and Friends«.




Njegovi zastupnici također se nisu željeli očitovati o pojedinostima njegova transfera u Rijeku, ali su potvrdili činjenicu da je Rijeka silno zainteresirana. Eventualni Šimićev dolazak vrlo će vjerojatno potaknuti pitanje izlaznog transfera na osjetljivim stoperskim pozicijama, u prvom redu kad je u pitanju Dario Župarić.