Iščekivanje

Hajduk bi rado doveo standardnog veznjaka Rijeke, na Rujevici čekaju Selahijev potez

Denis Frančišković

Lindon Selahi/V. KARUZA

Lindon Selahi/V. KARUZA

I zbog igrača i zbog kluba. Selahiju i menadžeru smo otvoreno rekli, ako ne produži ugovor, neće moći računati na veliku minutažu, tu su i drugi igrači - kaže Raić Sudar



RIJEKA  Lindon Selahi igra sjajno i sve bolje u posljednjim utakmicama i produženje njegovog ugovora trenutačno je prioritet Rujevice. Nedavno je nastavak suradnje obnovljen s braničima Ivanom Smolčićem i Nikom Galešićem, važni su i ostanci još nekolicine igrača, no Selahi je u ovom trenutku najviše u fokusu.


To niti ne treba posebno čuditi, jer 24-godišnji Albanac igra najbolji nogomet od svog dolaska na Rujevicu u srpnju 2021. iz nizozemskog Twentea, nakon što je branio boje Standarda iz Liegea. Selahi je motor ove Rijeke, neumoran, srčan, ima ga svuda na travnjaku, a posebno je iskočio u posljednjim utakmicama kada je trener Željko Sopić modificirao način igre (4-1-4-1) te Selahiju preodredio ulogu stožernog veznog igrača koji spaja obrambenu i napadačku komponentu igre Bijelih.


Funkcionira Selahi dobro i u tandemu s Hodžom ili Bandom, no kao jedini klasični zadnji vezni igrač dodatno pokazuje sve vrline i odlike koje ga krase. Sve to samo mu podiže vrijednost, ali i donosi očekivano zanimanje drugih klubova.




Selahiju ugovor istječe u lipnju 2024. godine, no igrač zasad još nije donio konačnu odluku, i to je ono što donekle situaciju čini frustrirajućom. Na Kvarneru se dobro snašao, »pobjegao« od belgijske hladnoće i kiša, Rijeci kao gradu i klubu uvijek dijeli komplimente, no negdje je barem zasad malo zapelo.


A u kuloarima se pronijela i vijest da je za njegove usluge posebno zainteresiran Hajduk koji je zabacio »udicu«. Tržišna vrijednost Selahija je dva milijuna eura, Splićani su navodno spremni izdvojiti jedan milijun da preseli na Poljud već ove zime, no čini se da su spremni i čekati.


U isto vrijeme na Rujevici očekivano žele čistu situaciju, ne potpiše li Selahi novu suradnju do kraja prvog dijela prvenstva, zasigurno će dobivati i manje šanse. Struka i klub žele na toj poziciji promovirati i druge igrače.


Rubrika želja


– Sa Selahijem smo već mjesec i pol dana u pregovorima i nadam se da ćemo to okončati na obostrano zadovoljstvo. Mi smo zainteresirani za produženje ugovora – kaže sportski direktor Darko Raić Sudar.


– Svi igrači morat će se postaviti u okvire koje smo zajednički postavili. Ništa nije hitno, ali je najbolje neke stvari što prije dogovoriti. I zbog igrača i zbog kluba. Selahiju i menadžeru smo otvoreno rekli, ako ne produži ugovor, neće moći računati na veliku minutažu, tu su i drugi igrači. Ne želimo stvarati dodatnu vrijednost igračima koji se ne vide u projektu Rijeke. To se odnosi na sve. Nadam se da ćemo to uspjeti riješiti i prije završetka ovog dijela prvenstva.


Emir Dilaver je prekaljeni internacionalac i igrač koji je dolaskom iz Dinama stabilizirao riječku obranu. Klub ga želi zadržati, a prepreka donekle može biti povratak obitelji u Austriju. Matej Mitrović je u istoj »rubrici« želja, nakon teške ozljeda opet igra preporođeno. No, tu će se sigurno morati mijenjati neki uvjeti…


– Načeli smo temu pregovora i s Dilaverom, zainteresirani smo i on je zatražio mali »time-out« kako bi razgovarao s obitelji i donio odluku. Dilaver je zadovoljan u Rijeci, njegova odluka nema veze s uvjetima. Tu je i Mitrović, on jako dobro igra i funkcionira u zadnje vrijeme.


Obregonov status


Jorge Obregon i Alen Grgić u ovom su trenutku van rubrike prioriteta. Konkurencija im se bitno zaoštrila i nije im se lako nametnuti. Premda se Kolumbijca (pre)dugo čeka…


– Obregon je već duže vrijeme na Rujevici, a niti on sam nije najsretniji sa svojim statusom. Nije se uspio nametnuti, a nije mu niti bilo lako u konkurenciji s Drmićem i Friganom. Sad je tu mladi Ivanović koji se izborio za više prostora i status. Razgovarat ćemo sa svima, sad idemo onako, korak po korak – dodaje sportski direktor.


Pregovara se i s vratarom Nediljkom Labrovićem koji ima važeći ugovor još godinu i pol dana. Labrović je stekao status reprezentativca, trenutno je najbolji vratar HNL-a i sigurno zaslužuje bolji ugovor. Ali jasno je da ga se neće lako zadržati. U toj priči mogućeg odlaska trebat će naći najbolje rješenje. Dobru zaradu klubu i još bolje uvjete Labroviću u nekoj novoj sredini.


– U isto vrijeme gledamo i na rezultat i na naše šanse u napadu na vrh. Labrović i Pašalić su igrači koji su dosta traženi na tržištu. Ako nekoga i prodamo, uvijek moramo imati spremnu zamjenu. Imamo širinu u vezi, čak i u obrani, a to se vidjelo i sad u Varaždinu kad smo bez Pjace i Pašalića odigrali jako dobru utakmicu.


Jako smo zadovoljni i s igračima koji manje igraju, koji god uskoči, pokažu se dobrima. Već sada gledamo gdje bismo se mogli malo pojačati, no bit će to malo teže u zimskom razdoblju. Generalno, idemo pomalo, pregovara se i naravno i igrači gledaju i svoju situaciju. Cilj je obostrano zadovoljstvo – zaključuje Raić Sudar.