Epilog

Hajduk angažirao Rijekinog sakupljača lopti, obitelj Vuković sama je zatražila ispisnicu

Portal Novi list

Vodstvo Hajdukove škole s Tonijem Vukovićem i obitelji/Foto Facebook Hajduk

Vodstvo Hajdukove škole s Tonijem Vukovićem i obitelji/Foto Facebook Hajduk

Otac Željko i majka Gabrijela također su preselili u Split



RIJEKA Dalmatinski portal objavio je nedavno informaciju kako je Rijeka suspendirala svojeg mladog igrača koji je slavio pobjednički pogodak Hajduka na Rujevici. S Rujevice je stigao demantij te informacije, a sada je Dalmatinski portal objavio priču obitelji Vuković čiji je sin Toni postao igračem Hajduka.


Prema Dalmatinskom portalu otac Željko i majka Gabrijela, inače dalmatinskih korijena, također su zajedno sa sinom preselili u Split, a darovitog igrača na Poljudu su dočekali voditelj Akademije Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić.


Otac Željko pojasnio je situaciju oko Rijeke:




– Mi smo pozvani na razgovor. U ime Rijeke je govorio Fausto Budicin. Prva rečenica je bila: “Svako dijete ima pravo navijati za koga god hoće, ali…” Onda je krenulo. Rekao je potom da je dobio nalog da drugi dan do 12 sati mora djetetu dati ispisnicu i opet “ali”… Kaže da mu je neće dati jer je to Toni, ali da je to bilo koje drugo dijete iz ekipe, da bi dobilo ispisnicu. Zatim je kazao: “Žestoko ćemo ga kazniti da bude ekvivalent ispisnici.” Rekli su mu da ostane doma tjedan dana i nek ne ide na Rujevicu i na zadnje kolo lige, a oni će u tom periodu odlučiti koja će biti kazna odnosno sankcija. Kada je nakon par dana izašla ona vijest pa demanti Rijeke, nakon 20 minuta je Budicin javio da Toni može sutra doći na trening i da mu je sve oprošteno. Onda smo mi rekli da smo već zatražili ispisnicu – kazao je otac Željko za Dalmatinski portal, te dodao kako djetetu i dalje objašnjava da mora poštivati Rijeku kao klub u kojemu je proveo pet godina.



Hajduk je na svojim službenim stranicama potvrdio angažman mladog igrača Rijeke. Objavio je i fotografiju na kojoj se nalaze Toni i roditelji, Željko i Gabrijela. Željko je bivši vratar vaterpolista Primorja EB, a Gabrijela istaknuta plivačica i dugogodišnja uposlenica PK Primorja.