SuperSport HNL

FOTO GORICA – RIJEKA 2:3 Kraj utakmice! Rijeka velikim preokretom stigla na minus tri od Hajduka

Portal Novi list

Marko Pjaca i Jorge Obregon/Foto D. KOVAČEVIĆ

Marko Pjaca i Jorge Obregon/Foto D. KOVAČEVIĆ

Početak utakmice kasnio je deset minuta budući da su kapetani i suci vijećali oko toga da li će se uopće igrati na travnjaku djelomično pod snijegom



VELIKA GORICA Nogometaši Rijeke od 17 sati u Velikoj Gorici igraju zaostalu utakmicu 4. kola SuperSport HNL-a. Riječani će u proljetni nastavak sezone uploviti zaostatkom iz prvoga dijela sezone, odnosno utakmicom koja donosi veliki priliku da se Bijeli pobjedom primaknu vodećem Hajduku na samo tri boda zaostatka uoči Jadranskog derbija, ali i pritom da iskoriste kiks Dinama koji ima bod manje.


U sastavu neće biti Mateja Mitrovića koji vuče ozljedu kuka, na njegovom mjestu se očekuje Niko Galešić. Utakmicu bi trebao početi veznjak Lindon Selahi koji je produžio ugovor i tako okončao neugodnu riječku trakavicu tijekom zimskog prijelaznog roka.


Čekamo službene sastave.




Stigli su sastavi. Željko Sopić ipak se odlučio na jednu promjenu u odnosu na ono što je najavljivano. Počinje Veldin Hodža umjesto  Nike Jankovića. To vjerojatno znači i da će Bijeli umjesto u 4-1-4-1 sustavu zaigrati s dva vezna igrača u rasporedu 4-2-3-1.


Kod Gorice nema promjena.


Kapetani momčadi su  zajedno sa sucima izašali na travnjak i obišli travnjak koji je djelomično pokriven snijegom. Utakmica će se igrati unatoč ne baš idealnim uvjetima.


90+5 minuta: Kraj utakmice! Čim je sudac Erceg označio kraj utakmice došlo je tučnjave na terenu. Mrzljak je pocrvenio, Goda i Bummel požutjeli.


90. minuta: Labrović je obranio zicer i spasio svoju mrežu, Ilečić je tukao iz blizine.


GOL!!! Niko Galešić je u 89. minuti zabio za 2:3! Janković je izveo korner, a igrači Gorice neobjašnjivo ostavili samoga braniča Rijeke na drugoj stativi, nogom je zabio za preokret Bijelih.


81. minuta: Nova prilika za Rijeku! Obregon je zamalo promašio okvir gola.


78. minuta: Banić je čudesno spasio svoja vrata sjajnom obranom nakon Galešićeva udaraca glavom.


76. minuta: Utakmica je ušla u svoju završnicu, obje momčadi ne mire se s bodom. Igra se uglavnom dugim loptama.


67. minuta: Opalio je Janković, a lopta otišla zamalo kraj gola.


65. minuta: Mitrović je uklizao na dodavanje Štigleca i umalo ponovo doveo svoju momčad u vodstvo.


63. minuta: Igra se obostrano otvoreno, obje momčadi krenule su po treći pogodak.


GOL!!! Marko Pjaca nije iskoristio kazneni udarac, Banić je obranio njegov udarac, ali napadač Rijeke dočekao je odbijanac i zabio u 54. minuti za 2:2.


52. minuta: Ponovo se oglasio VAR. Sudac Erceg pozvan je da se uvjeri da je Mrzljak igrao rukom nakon čega je opravdano pokazao na bijelu točku.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45+5 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Marko Pjaca je u 35. minuti smanjio na 2:1 s bijele točke.


34. minuta: Sudar Erceg dosudio je slobodan udarac za Rijeku na rubu domaćeg kaznenog prostora, no oglasili su se suci iz VAR sobe i signalizirali da je prekršaj na napadaču Bijelih bio u šesnaestrcu pa je dosuđen kazneni udarac.


GOL!!! Vujnović je u kontri, na dodavanje Matavža, u 26. minuti poslao loptu u mrežu kraj istrčalog Labrovića.  Oglasio se VAR, nekoliko minuta provjeravala se nedozvoljena pozicija. Epilog je da nije bilo zaleđa i da je to bio autogol Smolčića koji je uklizavanjem pokušao spasiti stvar. Riječka uža obrana ponovo je reagirala jako loše.   Sopić je odmah reagirao s dvije promjene, izašli su Pašalić i Ivanović, a ušli Grgić i Obregon.


19. minuta: Mitrović je izgubio duel s Godom pa ga nesportski pokupio po nogama. Bijeli su tražili od suca da mu pokaže drugi žuti karton… Erceg ne bi pogriješio da je to učinio.


10.  minuta: Pašalićev udarac vratar Banić izvukao je ispod grede u korner. Nakon udarca iz kuta Dilaver je poslao loptu kraj gola s 30-ak metara.


GOL! Gorica je povela u 3. minuti, Labrović je kapitulirao iz prvog udarca na svoj gol. Josip Mitrović, bivši junior Rijeke, iskoristio je polukontru u kojoj je loše reagirala riječka obrana.


1. minuta: Utakmica je počela s deset minuta zakašnjenja.


Foto galerija: SuperSport HNL: Rijeka - Gorica


GORICA – RIJEKA 2:3


Gradski stadion. Gledatelja: 600. Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Strijelci: 1:0 Mitrović (3′), 2:0 Smolčić (26′-ag), 2:1 Pjaca (35′-11m), 2:2 Pjaca (54′), 2:3 Galešić (89′). Žuti kartoni: Mitrović, Raspopović, Jurić, Blummel (Gorica), Hodža, Goda (Rijeka). Crveni karton: Mrzljak (90′).


GORICA: Banić, Raspopović (od 90′ Faal), Maloča, Krizmanić, Štiglec (od 90′ Alexander), Pršir, Mrzljak, Mitrović (od 79′ Blummel), Matavž, Vujinović (od 90′ Ilečić), Jurić (od 90′ Kapulica).


RIJEKA: Labrović, Smolčić, Galešić, Dilaver, Goda, Selahi (od 46′ Janković), Hodža, Pašalić (od 30′ Grgić), Fruk (od 78′ Petrovič), Pjaca (od 87′ Radeljić), Ivanović (od 30′ Obregon).



Standings provided by Sofascore