Bišćanova uzdanica

Gorgon o večerašnjem dvoboju s Gentom: ‘Svima je jasno da su oni favorit. Ali u sportu to ništa ne znači’

Denis Frančišković

Možemo iznenaditi, ali naravno treba nam izuzetan nastup da sve funkcionira u našim redovima. Moramo pronaći pravi balans i igri - tvrdi Gorgon



Večerašnji veliki dvoboj s Gentom s riječke je strane najavio Alexander Gorgon, kapetan »bijelih« čija se ozljeda koljena već poprilično odužila. Gorgon je sada puno bolje, iako već 50-ak dana bez natjecateljske utakmice, ali spreman je i konkurira za veliki sudar. No, dojam je da neće biti među starterima, da će mu Igor Bišćan pružiti šansu tek u nastavku utakmice, ali možda i nešto ranije, sve ovisno o samom razvoju događaja na travnjaku.


– Večeras nas čeka jako velik izazov, a mislim da je svima jasno da je Gent favorit. No, vidjeli smo da u sportu to ništa ne znači, da je sve moguće. Možemo iznenaditi, ali naravno treba nam izuzetan nastup da sve funkcionira u našim redovima. Moramo pronaći pravi balans i igri, da s jedne strane budemo fokusirani i koncentrirani na igru, te s druge strane opušteni s razmišljanjem da možemo nešto napraviti. Ponavljam, sve je moguće, vjerujemo u sebe. Treba nam i malo sreće, no nju treba zaslužiti. Zato ćemo dati sve od sebe kako bi ona bila na našoj strani – ističe Rijekin Austrijanac.


Naljepše utakmice


I pritom prenosi dio ozračja u momčadi čiji igrači utakmicu čekaju kao »zapete puške«. Sraz s Gentom pretvorio se u utakmicu godine, prolaz garantira jesen u Europi, bogatu nagradu i dodatno uživanje za gledatelje.




– Ovo su za nas igrače uvijek naljepše utakmice. Nije to prvenstvo kada igraš sa svakim četiri puta i sve protivnike jako dobro poznaješ. Igramo protiv momčadi koju ne poznajemo toliko dobro i svi smo još više koncentrirani, želimo još više napraviti taj jedan korak više. Puno bi to značilo nama igračima, klubu i svima okolo. No, nije dobro ako samo razmišljamo o tome da nešto moramo, nego da budemo i malo opušteniji u igri i uživamo u njoj. Onda sam siguran da će sve biti OK – dodaje Gorgon koji iza sebe već ima europskih utakmica u nogama u dresu Rijeke. Točnije njih 12, pri čemu je postigao i četiri pogotka.


Sve napravili


– Svaka utakmica je drugačija, Rijeka se također dosta promijenila. Ne mogu puno uspoređivati ovu sadašnju situaciju s nečim što je bilo. Mi smo do danas napravili sve što treba da večeras utakmica prođe uspješno za nas. Cijeli grad jedva čeka početak utakmice, jednako kao i mi koji smo jako optimistični. Jako je bitno da što više hrvatskih momčadi igra Europu, kao što je to već uspio Dinamo. Nama tek predstoji da se izborimo za nešto veliko – kaže kapetan »bijelih«.


O suparniku očekivano sve najbolje. Ali s naglaskom da se njegova momčad ne treba nikoga bojati na Rujevici, posebno kad je dobro motivirana, a tribine ispunjene.


– Vidi se da Gent ima kvalitetu, puno pojedinaca koji mogu napraviti razliku. No, ako mi odigramo svoju igru, budemo pravi kao što znamo, neće nas tako lako proći. Bit će to drugačija utakmica i nadam se da uz pomoć navijača možemo protiv jako dobre ekipe. Jednostavno, ne trebamo se bojati – znakovito zaključuje Gorgon.