Hibernian vs. Rijeka

Goran Tomić u Škotsku poveo i Roberta Murića, te poručio: “Moramo pokazati gard pobjednika”

Denis Frančišković

Goran Tomić/M. LEVAK

Goran Tomić/M. LEVAK

Mi smo u dobrom naletu, atmosfera je izvanredna i s pozitivom idemo u Škotsku - rekao je trener Rijeke uoči odlaska u Škotsku

RIJEKA Nogometaši Rijeke sljedećih tjedan dana rezervirali su europske obveze, ona prva sutrašnji je sudar s Hibernianom na Easter Roadu (20.45 sati) u sklopu prve utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige.


Na put je krenulo 18 igrača i tri vratara (Labrović, Prskalo, Frigan), među putnicima se znakovito našao i oporavljeni Murić, ali nije bilo Mudražije, Vuka, Bušnje, Galešića kao niti posljednjih prinova Stanića i Merkulova.


Foto galerija: Nogometaši Rijeke u zračnoj luci na Krku uoči polijetanja za Škotsku Foto: Mateo Levak


– Sigurno nas čeka zahtjevna utakmica, dobro smo proanalizirali i skautirali protivnika, a vidi se da se radi o momčadi koja igra čvrst i agresivan nogomet – rekao je trener Goran Tomić uoči puta. – Imaju nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca u napadu, dobra su momčad i s te strane moramo biti maksimalno koncentrirani i ozbiljni da bi izvukli pozitivan rezultat. S druge strane mi smo u dobrom naletu, atmosfera je izvanredna i s pozitivom idemo u Škotsku. Naravno s nadom da ćemo ostvariti što povoljniji rezultat.





Kako protiv poznate škotske srčanosti, trke i puno preskakanja igre?


– Jednostavno moramo pokazati gard pobjednika, ostvariti posjed lopte i kontrolu te nastojati biti dobri u tranziciji. Uz to moramo biti kompaktni i agresivni. Sve su to klasične stvari koje radimo od kada sam u Rijeci. Igrat će se u fantastičnim uvjetima, očekujem odličnu nogometnu atmosferu. Bitno je ne podleći toj atmosferi i vjerovati u vlastitu kvalitetu – najavio je Tomić.