Novi početak za "bijele"

Goran Tomić predstavljen na Rujevici. O ponudi ni sekunde nije razmišljao, a osvrnuo se i na incident s navijačima Rijeke

Portal Novilist.hr

Goran Tomić na Rujevici/Foto V. KARUZA

Goran Tomić na Rujevici/Foto V. KARUZA

Ukazana mi je velika čast i prilika da vodim jedan od najvećih hrvatskih klubova. Želim biti trener velikog kluba i boriti za trofeje tako da se zahvaljujem na velikom povjerenju i časti koja mi je ukazana. Situacija u klubu je sada takva kakva je, izazova se ne bojim... - kaže Goran TomićRIJEKA Goran Tomić i službeno je predstavljen na Rujevici kao novi trener “bijelih” nakon što je stavio potpis na ugovor od godinu i pol dana, uz mogućnost produljenja na još godinu dana.


Tomić je od hrvatskih klubova vodio Šibenik, Istru 1961 te Lokomotivu, s kojom je ostvario najbolje rezultate kluba u njegovoj povijesti. O ponudi Rijeke, kaže, nije ni sekunde razmišljao.


Foto galerija: Novi trener Rijeke Goran Tomić predstavljen na Rujevici Foto: Vedran Karuza


– Ukazana mi je velika čast i prilika da vodim jedan od najvećih hrvatskih klubova. Želim biti trener velikog kluba i boriti za trofeje tako da se zahvaljujem na velikom povjerenju i časti koja mi je ukazana. Situacija u klubu je sada takva kakva je, izazova se ne bojim, sa svojim stožerom ću napraviti sve da ostvarimo sve ciljeve Rijeke. Da ne vjerujem u kvalitetu ove ekipe ne bih bio tu, nego bih čekao drugu ponudu.

Nisam dvojio ni sekunde kada sam dobio poziv, odmah sam prihvatio ponudu i sljedeće jutro se pojavio na Rujevici što dovoljno govori o mojoj želji i volji da vodim ovaj klub. Rožman? Nismo još razgovarali, ali sigurno hoćemo – rekao je pri predstavljanju Tomić, osvrnuvši se i na “incident” na Rujevici prošle godine, kada je izjavio da je kao trener najviše vrijeđanja doživio upravo na riječkom stadionu.


– To je neki incident bio, ali idemo dalje. U tom trenutku sam vodio Lokomotivu i dao sve za te boje kluba, kao što ću sada dati sve od sebe na klupi Rijeke. Jedva čekam punu Rujevicu da napokon navijaju za moju ekipu. S te strane nema problema. Imao sam velikih pobjeda i u Osijeku i na Maksimiru, ali Rijeku na Rujevici nisam uspio pobijediti. Specifična je ovdje atmosfera gdje je protivnicima teško igrati.


Tomiću kao treneru već za dva dana slijedi težak ispit, Kup utakmica protiv Osijeka.


– Rekli su da nema goreg rasporeda, ali prepun sam energije i želje da to okrenemo i promijenimo. Kvalitete u ekipi ima, napravit ćemo sve da se u ova dva dana najbolje pripremimo za Osijek. Formacije? Ne bih još o tome govorio, ali sigurno će doći do promjena jer da je bilo sve dobro, ne bih ovdje ni došao – zaključio je Tomić.