Trener HNK Rijeke

Goran Tomić o velikom trijumfu: “To želimo od Rijeke – da bude goropadna i doma i u gostima!”

Portal Novi list

Goran Tomić / Foto Mateo Levak

Goran Tomić / Foto Mateo Levak

Jedna velika pobjeda za nas. Hajduk je izuzetno kvalitetan, ali pokazali smo gard pobjednika i to me veseli, poručio je Goran Tomić



Rijeka je u jadranskom derbiju na Poljudu pobijedila Hajduk 2:1 i tako izbila na drugu poziciju na ljestvici HNL-a. Trener Rijeke Goran Tomić bio je zadovoljan velikom pobjedom.


“Jedna velika pobjeda za nas. To želimo od Rijeke – da bude goropadna i doma i u gostima. Hajduk je izuzetno kvalitetan, ali pokazali smo gard pobjednika i to me veseli”, poručio je Tomić.


Odbacio je bilo kakve priče o umoru nakon teških europskih i prvenstvenih utakmica.


Tomić: Mogli su nam zabiti samo slučajno




“Umor je samo u glavi. Prvo poluvrijeme su igrači odradili fantastično, bez greške, mogli smo voditi i većom razlikom. U drugom smo poluvremenu energetski pali, bio je cilj igrati kao i u prvom, no Hajduk nas je pritisnuo.


Ipak, mogli su zabiti samo iz prekida ili slučajno i to se i dogodilo, ali mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili”, rekao je Goran Tomić.


Trener Hajduka Jens Gustafsson mogao je samo čestitati Rijeci. Razočaran je igrom svoje momčadi.


Gustafsson: Veliko razočaranje…


“Veliko razočaranje, pogotovo kako smo igrali u prvom poluvremenu. Dopustili smo previše kontranapada, a Rijeka je tu jako dobra. Izgubili smo balans i donosili loše odluke.


Utjecalo je i to što smo zbog ozljede Lovrencsicsa morali mijenjati rano. Nije to bio ključan trenutak, ali on nam je vrlo važan i jedan od najiskusnijih u ekipi”, rekao je Gustafsson.


Švedski trener dodao je da je Hajduk u drugom poluvremenu pokušao okrenuti utakmicu u svojem smjeru, ali…


“Nismo bili dovoljno dobri u završnici. Rijeka se spustila u niski blok i bilo je teško stvoriti čiste prilike, iako mislim da smo stvorili dosta za još jedan gol. Rijeka se odlično borila i trebamo im čestitati”, poručio je razočarani Gustafsson.