Pripremna utakmica

FOTO Laka riječka šestica na premijeri priprema, Bijeli uvjerljivo slavili protiv slovenskog drugoligaša

Denis Frančišković

DOBRA ENERGIJA - Slavlje Rijekinih igrača/Foto M. LEVAK

DOBRA ENERGIJA - Slavlje Rijekinih igrača/Foto M. LEVAK

U utakmici s dvije različite postave bilo je čak šest različitih strijelaca. Riječani, kvalitetom superiorniji, igrali su kombinatorno i u brzini niže, što je bilo sasvim dovoljno za golijadu protiv skromih gostiju koji su se branili 90 minuta



RIJEKA Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Brinje Grosuplje 6:0 (3:0). Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Pajić i Marušić (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Bušnja (4′), 2:0 Vučkić (33′-11m), 3:0 Obregon (42′-11m), 4:0 Frigan (55′), 5:0 Stanić (62′), 6:0 Vrančić (80′).


RIJEKA: Labrović (33′ Zlomislić), Solano, Pavlović, Galešić, Jurišić, Selahi, Alvarez, Bušnja, Vučkić, Karicca, Obregon. Još su igrali: Nvolokor, Braut, Liber, F. Dujmović, Hodža, Vukčević, Lepinjica, Vrančić, Stanić, I. Smolčić, Frigan.


BRINJE GROSUPLJE: Kisovec, Pušnik, Šporar, Abdić, Šparovec, Mahić, Tomšič, Klančnik, Verstovšek, Čoz, Kovač. Još su igrali: Jančigaj, Trobec, Beguš, Luštek, Keržić, Dergič, Čeferin, Islamagić, Shaini, Hojc, Pucihar, Ostojič.




Nogometaši Rijeke u prvoj pripremnoj utakmici, zatvorenoj za javnost, uvjerljivo su i očekivano svladali novog slovenskog drugoligaša Brinje iz Grosuplja. U utakmici s dvije različite postave bilo je čak šest različitih strijelaca. Riječani, kvalitetom superiorniji, igrali su kombinatorno i u brzini niže, što je bilo sasvim dovoljno za golijadu protiv skromih gostiju koji su se branili 90 minuta.



Vučkić kapetan


Na svojoj ovogodišnjoj pripremnoj premijeri Riječani su zaigrali u sustavu 4-2-3-1 s Alvarezom i Pavlovićem u startnoj postavi. Pavlović i Galešić činili su par središnjih stopera, Solano je igrao desnog, a Jurišić lijevog beka. Očekivano osovinu zadnjih veznih preuzeli su Selahi i Alvarez, Bušnja je napadao po desnom, a Karicca po lijevom krilu. Kapetansku vrpcu preuzeo je Vučkić koji je igrao između njih u sredini, na mjestu polušpice, ispred kojeg je najistureniji bio Obregon.


Rijeka je rano povela, u 4. minuti Bušnja se odlučio na energičnu i brzu solo akciju, uslijedio je odmjeren udarac s 18 metara u sami kut – 1:0. Dobre šanse potom su imali Karicca (11′) i posebno Obregon (17′). A onu matnu propustio je u 25. minuti Vučkić kada je pogodio vratnicu na dodavanje Karicce.



Stanić u rašlje


Bijeli su povećali vodstvo u 33. minuti, nad Vučkićem je napravljen prekršaj u skoku, a isti igrač bio je siguran s “bijele točke” – 2:0. Gosti su jedinu prigodu u prvom poluvremenu, ali posebno dobru imali u 36. minuti, Klančnik je izbio sam ispred Labrovića, lobovao ga na ulazu u šesnaesterac, ali je lopta prošla malo iznad grede.


Golijadu prvog dijela zaključio je Obregon. Nakon što je srušen u šesnaestercu sigurno je izveo najstrožu kaznu u 42. minuti – 3:0.


Šansu na vratima kasnije su dobili Zlomislić i Obregon, a novu zadnju liniju činili su Braut, I. Smolčić, Lepinjica i Vukčević, uz Stanića i Hodžu u ulozi zadnjih veznih, s Vrančićem kao ofenzivnije postavljenim veznim igračem te Liberom i Filipom Dujmovićem na krilima te Friganom u napadu.


Frigan je povećao vodstvo udarcem glavom u suprotni kut, lijep pogodak postigao je Stanić (62′) udarcem s 18 metara u rašlje, a golijadu zaključio Vrančić zaobišavši vratara na lijepu asistenciju Frigana. Prije toga Frigan je pogodio i vratnicu.