Rijeka vs. Istra 1961

Fausta Budicina stigle emocije uoči de(r)bija na Rujevici: “U Rijeci sam dobio veliku podršku i priliku, ali kad krene utakmica…”

Ivica Cerovac

Fausto Budicin na prvom treningu Puljana/Foto www.nkistra.com

Fausto Budicin na prvom treningu Puljana/Foto www.nkistra.com

Danas će se susresti dva kluba u kojima sam proveo najveći dio svoje igračke karijere te sam emotivno vezan i za jedan i za drugi - rekao je bivši igrač Rijeke i Istre 1961



PULA Nikad se pred susjedski derbi između Istre 1961 i Rijeke o njemu nije manje tinte potrošilo i riječi izgovorilo nego pred današnji, posebno u Puli. Konačno, u četvrtak je službeno predstavljen trener Fausto Budicin.


– Danas će se susresti dva kluba u kojima sam proveo najveći dio svoje igračke karijere te sam emotivno vezan i za jedan i za drugi. U Rijeci su mi dali priliku da napravim prelazak iz igračke u trenersku karijeru te su vjerovali u mene, moje sposobnosti i kvalitete. Dobio sam veliku podršku zbog čega sam im jako zahvalan, ali tu zahvalnost i emocije pustit ću sa strane kad počne utakmica i tih 90 minuta zaboraviti na sva prijateljstva. Tri boda su ipak tri boda. No, prije deset ili 15 godina mogli smo pričati o derbiju, dok u zadnje vrijeme ove utakmice više naliče na prijateljske. Odnos snaga je takav, nećemo se lagati, ali nema koristi od toga da gledamo prijašnje rezultate. Svaka utakmica je novo dokazivanje i nova prilika te je na nama da se od prve minute »potučemo« i pokušamo uzeti što je moguće više.


Tek je tri dana imao Budicin od prvog treninga sa svojim novim pulenima, do probijanja leda na Rujevici.




– Bilo je malo vremena da napravimo nešto specifičnije u odnosu na ranije, ali s optimizmom gledamo na današnji ogled. Imamo određene ciljeve, posjedujemo određenu kvalitetu i želimo pokazati na utakmici ono na čemu radimo kroz treninge. Rijeka je dobar klub, ali poanta svega je kako je nebitno protiv koga igramo te radi li se o prijateljskoj utakmici ili Ligi prvaka. Mi smo sami sebi najveći protivnici – rekao je Budicin.