Konferencijska liga

Evo kada nogometaši Rijeke kreću u novu euro-avanturu i kada će saznati suparnika u 2. pretkolu

Portal Novi list

S obzirom na to da ima najveći koeficijent od svih hrvatskih predstavnika u Konferencijskoj ligi Rijeka se može nadati da će biti nositelj u ždrijebu drugoga pretkola koji je zakazan 16. lipnja

RIJEKA Nogometaši Rijeke, Osijeka i Hajduka predstavljat će hrvatski nogomet u novoformiranom UEFA-inom natjecanju Konferencijskoj ligi. Prvo pretkolo tog natjecanja na rasporedu je 8. i 15. srpnja dok sva tri hrvatska predstavnika natjecanje počinju u 2. pretkolu, koje se igra 22. i 29. srpnja. Na putu do skupne faze predstoje im, kao što je to uobičajeno i Europskoj ligi, tri prepreke, odnosno drugo i treće pretkolo, te “play-off”.
Od mogućih suparnika hrvatski trojac u drugom pretkolu može “naletjeti” na Basel, AEK, Partizan, Pogon Szcecin, Aris, Rosenborg… Direktan plasman u treće pretkolo ostvarili su klubovi poput Rubin Kazana, LASK-a, Vittessa, a u “play off-u” će svoje natjecanje u Europi između ostalih započeti Villarreal i Union Berlin s time da se tek čekaju momčadi iz preostalih Liga petice. Ukratko put do skupne faze Konferencijske lige, koja hrvatskim klubovima otvara mogućnost opipljivije zarade, nije nimalo jednostavan.
S obzirom na to da ima najveći koeficijent od svih hrvatskih predstavnika u Konferencijskoj ligi Rijeka se može nadati da će biti nositelj u ždrijebu drugoga pretkola koji je zakazan 16. lipnja.