Nema prijenosa

Obje europske utakmice Osijeka i Hajduka u izravnom TV prijenosu, navijači Rijeke još uvijek na čekanju

Portal Novi list

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Utakmica Rijeke na Malti, na žalost, neće biti u izravnom TV prijenosu jer nema produkcije na Malti, a mi nismo u mogućnosti pokriti troškove te vanjske produkcije - izjavio je Ivan Blažičko, glavni urednik HNTV-a za SN



RIJEKA Kako sada stvari stoje neće biti prijenosa utakmice Gzire Uniteda i Rijeke s Malte. Glavni urednik Hrvatske nogometne televizije Ivan Blažičko potvrdio je za Sportske novosti da su osigurani prijenosi obje utakmice Osijeka i Pogona Szczecina, kao i obje utakmice Hajduka i Tobola (Arenasport). Navijači Rijeke će pak moći vidjeti samo prvo poluvrijeme uzvrata, dok će se HNTV u drugom poluvrijeme utakmice na Rujevici uključivati samo povremeno.


– U četvrtak u 21 sat prenosimo utakmicu Pogon – Osijek iz Poljske, a sljedećeg četvrtka imat ćemo i prijenose utakmica Osijek – Pogon, te Rijeka – Gzira United. Mali je problem što se preklapaju termini utakmica, Rijeka počinje u 20 sati, a Osijek sat kasnije. Stoga ćemo prenositi prvo poluvrijeme s Rujevice, potom ćemo prvo poluvrijeme iz Gradskog vrta i nastavak utakmice na Rujevici gledati u kombiniranom prijenosu, da bismo onda prenosili drugo poluvrijeme iz Osijeka – kaže Blažičko za SN pa objasnio:


– HNTV je svim hrvatskim klubovima, uključujući i Dinamo, ponudio potpuno identične uvjete za prijenose utakmica pretkola. A to znači da bismo mi osigurali produkciju domaće utakmice, na visokoj tehnološkoj razini, a onda je stvar dogovora kako doći do prijenosa gostujućih utakmica. Osijek je odmah s Poljacima razmijenio prava prijenosa – oni nama daju signal iz Poljske, a mi njima iz Hrvatske. I tu nije bilo nikakvih problema, sve je odmah bilo riješeno. Utakmica Rijeke na Malti, na žalost, neće biti u izravnom TV prijenosu jer nema produkcije na Malti, a mi nismo u mogućnosti pokriti troškove te vanjske produkcije – dodao je Blažičko za SN.




Budući da se u međuvremenu pojavila (ne)provjerena informacija da će Maltežani ipak prenositi utakmicu svojeg predstavnika u Konferencijskoj ligi ne treba još isključiti mogućnost preuzimanja prijenosa. Zanimljivo je da na utakmici na Malti neće biti ni predstavnika drugog programa nacionalnog radija, kao ni Radio Rijeke, koji tradicionalno prenose utakmice Rijeke, posebno one međunarodne.