The Sun

Englezi tvrde da Rijeka ide u kvalifikacije za Ligu prvaka ako Chelsea osvoji EL. Zatraženo objašnjenje UEFA-e

P. N.

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Iz HNK Rijeke su tražili službeno pojašnjenje od UEFA-e s obzirom na napise u engleskim medijimaEngleski The Sun u najavi finala Europske lige između Chelsea i Arsenala zapitao se što se događa s kvalifikacijama za Ligu prvaka s obzirom na to da osvajač Europske lige ide u Ligu prvaka, a njihov konačni odgovor neočekivano je uzburkao duhove na Kvarneru.


Englezi, naime, tvrde da će ukoliko Chelsea osvoji Europsku ligu otvoriti vrata kvalifikacija nikome drugome nego – Rijeci.


Evo njihovog objašnjenja:
Prema pravilu 3.04b UEFA-ine Lige prvaka: ‘Slobodno mjesto koje prepušta pobjednik EUFA-ine Europske lige popunjava se trećeplasiranim klubom udruženja koje je na petom mjestu pristupne liste a program lige se prilagođava tako da prednost ima klub najbolje rangiranog udruženja’   


Udruženje na petom mjestu je trenutno ono francusko.  


Lyon je treći u ovogodišnjoj Ligue 1 te bi stoga automatski zauzeo ispražnjeno mejsto za Ligu prvaka ako Arsenal izgubi od Chelseaja. 


PSV bi vjerojatnije zauzeo Lyonovo mjesto u play-offu umjesto u trećoj kvalificirajuću rundu. 


Hrvatski klub NK Rijeka bi se tada pomaknuo iz Europske lige u treću kvalificirajuću rundu, tako tvrdi The Sun.


Naravno, glavno je pitanje otkuda sada Rijeka. Pogotovo što nitko u niti jednom trenutku nije spominjao da bi Hrvatska već ove godina imala dva predstavnika u elitnom natjecanju.


Neki su na društvenim mrežama već komentirali kako se radi o krivoj interpretaciji pravila od strane The Suna te da nema skakanja iz natjecanja u natjecanje.


Doznajemo da su iz HNK Rijeke su tražili službeno pojašnjenje od UEFA-e s obzirom na napise u engleskim medijima.


Prema tumačenjima, jedini koji bi stvarno mogao profitirati je Lyon.