Ri-mercato

Ne dođe li do velikog preokreta bijeli će u ponedjeljak dobiti pojačanje u vezi, ali to bi moglo značiti i jedan odlazak

Mateo Sučić

Robert Mudražija

Robert Mudražija

Na Mudražijin dolazak može promatrati i u kontekstu mogućeg odlaska Stjepana Lončara već ove zime ili najkasnije na ljeto



RIJEKA Ne dođe li do nekog neočekivanog preokreta, Robert Mudražija će u ponedjeljak postati novi igrač Rijeke i ozbiljno pojačati konkurenciju u momčadi Simona Rožmana. Svi detalji 18-mjesečne posudbe su dogovoreni, preostalo je tek razmijeniti dokumente vezane uz njegov dolazak u Rijeku i obaviti liječničke preglede koji bi trebali biti formalnost. Rijeka će tako za ovu i iduću sezonu dobiti kvalitetnog igrača u veznom redu čiji se dolazak može promatrati i u kontekstu mogućeg odlaska Stjepana Lončara već ove zime ili najkasnije na ljeto.
Prema ustaljenoj praksi s posuđenim igračima Rijeka je u ugovor o posudbi dogovorila i mogućnost otkupa koji je, za riječke prilike, u dohvatljivim okvirima a čija će aktivacija ovisiti ponajviše o Mudražijinom doprinosu na travnjaku.


Veliku ulogu u cijeloj priči imala je činjenica da je Mudražija na prvu bio zainteresiran za dolazak u Rijeku koju vidi kao odskočnu dasku za daljnju karijeru jer su mu tek 23 godine. Iako je riječ o još uvijek relativno mladom igraču, Mudražija ima ogromno HNL iskustvo jer je u dresu Zagreba i Osijeka već skupio 90-ak utakmica, odnosno da je igrajući za Osijek i Kopenhagen skupio i ponešto europskog iskustva.
Igrački iskorak koji je priželjkivao napraviti u Kopenhagenu najprije je zakočila ozljeda koljena zbog koje je 2019. godine pauzirao šest mjeseci pa onda i česte promjene trenera jer kod Hjalte Norregaarda i Jessa Thorupa za njega nije bilo prostora.