Rijeka vs. Domžale

Domžale Senijada Ibričića prvi test oslabljene Tomićeve Rijeke, live prijenos na klupskim stranicama

Denis Frančišković

Bijeli su se vratili na Rujevicu iz Gorskog kotara/M. LEVAK

Bijeli su se vratili na Rujevicu iz Gorskog kotara/M. LEVAK

Početak je zbog vrućina pomaknut na 19 sati



 RIJEKA Nogometaši Rijeke pomalo se vraćaju nogometu u pravom smislu riječi, Bijeli će večeras u kampu Rujevice s početkom od 19 sati odigrati prvu pripremnu prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa. Gost Rujevice već je pomalo tradicionalno sastav Domžala, četvrtoplasirani sastav slovenskog prvenstva, koji nije uspio dohvatiti Europu, plasiravši se iza Mure, Maribora i Olimpije. Utakmica je ranije bila dogovorena za 18 sati, ali je zbog vrućina termin pomaknut sat vremena kasnije.


Već u subotu Riječani će imati drugi pokusni ogled, u goste im dolazi Hrvatski dragovoljac, povratnik u prvi razred hrvatskog nogometa.


Kranjska Gora


Potom će 28. lipnja uslijediti odlazak na slovenski dio priprema, točnije u Kranjsku Goru kao tradicionalnu ljetnu bazu riječkih nogometaša. Tamo će sastav Gorana Tomića odmjeriti snage sa Žilinom (30. lipnja), Triglavom (8. srpnja) i MTK Budimpeštom (9. srpnja), dok je ogled s Wolfsbergerom zakazan u Austriji (3. srpnja).




Inače, Bijeli na današnju utakmicu dolaze direktno s kratkih goranskih priprema, točnije iz Fužina, u kojima borave od ponedjeljka. Vrućinu Kvarnera zamijenili su osvježenjem uz jezero Bajer i treniranjem na terenima Omladinca u obližnjim Vratima. Intezitet priprema bit će pojačan još desetak dana, a onda bi kroz utakmice i uigravanje linija trebalo stvarati ne samo obrise, nego i glavinu kostura momčadi s kojom će se Bijeli predstaviti na otvaranju HNL-a s Goricom na Rujevici 17. srpnja.


Europa


Vrlo brzo potom Tomićeva momčad imat će europsko »krštenje«, 22. srpnja gostuje u Andori ili na Malti u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige. Vremena baš i nema puno i momčad će se morati slagati i nadopunjavati u hodu, Tomića čeka ista sudbina kao i njegovih prethodnika budući da prijelazni rok traje do 31. kolovoza.


Stoga se sa zanimanjem očekuju i prvi potezi Roberta Palikuće, novog glavnog klupskog menadžera, koji će u situaciji bitno ograničenog budžeta i zasad zamrlog tržišta morati ojačati roster Bijelih. Posebno se to odnosi na napadački potencijal momčadi koji je bitno narušen prestankom posudbi i brojnih odlazaka (Andrijašević, Yateke, Menalo, Kulenović, Drmić).


Tomić je zasad priključio pripremama brojne mlade igrače, uglavnom one s posudbe (Ivan Smolčić, Bušnja, Vuk, braća Frigan, Bilić, Putnik, Hodža), a očekuje se da će se momčadi uskoro, po svemu sudeći u Sloveniji, priključiti i dva makedonska reprezentativca, Darko Velkovski i Milan Ristovski, nakon ispadanja s EURO-a.