Burna reakcija

Dio vijećnika traži smjenu predstavnika Grada u upravi HNK Rijeke: “Trebao bi braniti interese navijača…”

Damir Cupać

Nikola Ivaniš/Foto Arhiva NL

Nikola Ivaniš/Foto Arhiva NL

Pokrenut ćemo proceduru da Ivaniš više ne bude predstavnik Grada Rijeke u upravi kluba. Postao je »persona non grata« - rekao je Robert Salečić



RIJEKA Vedran Vivoda i Robert Salečić izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog prodaje pet posto minus jedne dionice gradskog vlasništva u HNK-u Rijeci.


– Pojedini vijećnici pokazali su koliko vole svoj kraj i klub, razočaran je Vivoda. Salečić je mišljenja da predstavnici Grada Rijeke, a to su gradonačelnik Marko Filipović i gradski vijećnik PGS-a Nikola Ivaniš, ne bi trebali biti u upravi i skupštini HNK-a Rijeka.


– Ivaniš bi u upravi trebao braniti interese navijača, a protivi se prodaji dionica koja je simbolična. Uz to proziva one koji bi simbolično kupili dionice i stavili ih na zid kao znak pripadnosti i potpore klubu. Uz to on nas je napao da imamo sumnjive namjere, a u jednom trenutku kazao je da se teoretski dionice mogu poslije prodati Mamiću. Te dionice nemaju nikakvo značenje u upravljačkom smislu. Sretni smo da je Damir Mišković deset godina na čelu kluba i ne vidimo problem zbog čega se nije prihvatilo ono što se deset godina obećava. Prodaja se stalno odlaže, pa se pitamo je li riječ o strahu za njihove fotelje u klubu. Pokrenut ćemo proceduru da Ivaniš više ne bude predstavnik Grada Rijeke u upravi kluba. Postao je »persona non grata«, ocijenio je Salečić.