Mercato

Dinamo zainteresiran za Ivana Nevistića i Daniela Štefulja, procurila su imena igrača koji bi zauzvrat mogli stići na Rujevicu

Mateo Sučić

Ivan Nevistić/Foto NK Rijeka

Ivan Nevistić/Foto NK Rijeka

Dobra je stvar za Rijeku što nije prisiljena prodavati pod svaku cijenu pa može pregovarati najbolju opciju za klub

RIJEKA Prema navodima Sportskih novosti, Dinamo je nakon Ivana Nevistića bacio oko i na Daniela Štefulja, 21-godišnjeg lijevog braniča Rijeke kojeg u Maksimirskoj 128 vide kao dobro rješenje za lijevi bok. Priča je tek u povojima, službeno se još nije zakotrljala, ali… Nije tajna da su mnogi igrači Rijeke na meti raznih klubova, kao ni da je nogometno tržište, zbog posljedica pandemije, doživjelo svojevrsni slom. Kažu dobro upućeni da će transferi kao takvi biti rijetkost, da klubovi kojima su zanimljivi Rijekini igrači pokušavaju raditi aranžmane na posudbama s mogućnosti otkupa kako bi minimizirali rizik.


Dinamo je druga priča, lider HNL-a izdašan je kada je riječ o odštetama (ali uglavnom ne daje postotak od neke buduće prodaje kada kupuje igrače) pa nije isključeno da doista ove zime krene po Nevistića i/ili Štefulja kroz službenu ponudu, ali ako se to doista i dogodi bit će riječ o odšteti kakvu nije bio spreman platiti niti jedan drugi klub. Uz to, u priču se lako može uključiti i poneki igrač na kojeg u modrom taboru ne računaju, primjerice Menalo koji je već pokazao svoje kvalitete ili Đurasek kojeg je Rijeka željela dovesti još kao kadeta.


Dobra je stvar za Rijeku što nije prisiljena prodavati pod svaku cijenu pa može pregovarati najbolju opciju za klub, što je plasman u grupnu fazu Europske lige uvelike spasio stvar, što se prodalo Antonija Čolaka (iako PAOK još nije platio ni centa od tri milijuna eura odštete očekuje se da će to napraviti uskoro), ali ako dođe ponuda kakva se ne odbija, za bilo kojeg igrača i od bilo kojeg kluba, na Rujevici će u ovim neizvjesnim vremenima postupiti racionalno i napraviti transfer. Pa makar s druge strane bio i Dinamo.