Ždrijeb u Nyonu

Dinamo, Rijeka i Osijek danas će saznati nove suparnike u Europi, ždrijeb u Nyonu počinje točno u podne

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Rijeku u idućoj rundi Konferencijske lige čeka škotski Hibernian, a u slučaju pobjede u play-offu prijeti jedan od ovih osam klubova - KuPS Kuopio, Astana, Bohemian, PAOK, Luzern, Feyenoord, RFS Rigas i Gent



ZAGREB Danas će u Nyonu biti održan ždrijeb završne runde kvalifikacija u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi. Dinamo, Osijek i Rijeka doznat će moguće suparnike, naravno, ako prije toga preskoče treće pretkolo. Ždrijeb Lige prvaka zakazan je točno u podne, onaj Konferencijske lige dva sata kasnije.


Modri će i u zadnjoj rundi kvalifikacija Lige prvaka biti postavljeni za nositelja, a među klubovima koji prijete Modrima je i Crvena zvezda. Preostali mogući suparnici su CFR 1907 Cluj, Young Boysi, Šerif, Malmö, Rangers ili Brondby.


No, Dinamo još mora preskočiti i poljsku Legiju, protiv koje će igrati u 3. pretkolu. Plasmanom u 3. pretkolo Lige prvaka Dinamo je osigurao i europsku jesen, najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. U slučaju pobjede Modrima bi ostala još jedna prepreka na putu do Lige prvaka, ali i osigurano mjesto u Europskoj ligi. U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.




Rijeku u idućoj rundi Konferencijske lige čeka škotski Hibernian, a u slučaju pobjede u play-offu prijeti jedan od ovih osam klubova – KuPS Kuopio, Astana, Bohemian, PAOK, Luzern, Feyenoord, RFS Rigas i Gent.


Ako Osijek u 3. pretkolu bude uspješan protiv sofijskog CSKA, hrvatskom doprvaku u play-offu prijeti sedam klubova među kojima i Tottenham. Ostali mogući suparnici su Ujpest, Basel, AEL Limassol, Karabag, The New Saints i Viktoria Plzen.