Nema prepreka

Dinamo ipak neće braniti Danielu Štefulju i Ivanu Nevistiću da zaigraju za Rijeku u Maksimiru

Portal Novi list

Ivan Nevistić tijekom posljednjeg derbija u Maksimiru/D. KOVAČEVIĆ

Ivan Nevistić tijekom posljednjeg derbija u Maksimiru/D. KOVAČEVIĆ

Takvu praksu, kada je riječ o posuđenim igračima u prvoligaškim klubovima, nerijetko primjenjuje upravo Rijeka



RIJEKA Ogled Dinama i Rijeke donosi mnoštvo sudara bivših suigrača, odnosno bivši igrača “bijelih” ili “modrih”. Zoran Mamić na raspolaganju ima četiri bivša igrača Rijeke. Mario Gavranović, Josip Mišić i Stefan Ristovski u bijelom dresu su osvojili duplu krunu, a Marin Leovac bio je dio one generacije koja je osvojila Kup Hrvatske i igrala zapaženu rolu u Europskoj ligi.


Novi trener Rijeke Goran Tomić pak u svojem rosteru ima cijeli niz bivših igrača Dinama ili igrača koji su na Rujevici na posudbu. Ova posljednja skupina se u odnosu na posljednji derbi u Maksimiru uvećala za dva imena. Daniel Štefulj i Ivan Nevistić potpisali su ugovore s Dinamom upravo nakon iznenađujuće pobjede momčadi Simona Rožmana nad Dinamom. Pored njih dvojice kao posuđeni igrači Dinama u dresu Rijeke do ljeta nastupaju još Luka Menalo i Sandro Kulenović. Pored ove četvorke dio svoje karijere u Dinamu su proveli Ivan Tomečak, Robert Murić, Luka Capan, Roko Jurišić, Domagoj Pavičić i Franko Andrijašević.


Inače, iz Maksimira stiže informacija da “modri” kod potpisa ugovora s dvojcem Štefulj – Nevistić, odnosno njihove posudbe na Rujevicu nisu uvjetovali da ne mogu igrati protiv Dinama. Inače, takvu praksu, kada je riječ o posuđenim igračima u prvoligaškim klubovima, nerijetko primjenjuje upravo Rijeka.