Ozbiljno ulaganje

Detalji dolaska Djouahre na Rujevicu. Realu plaćeno 750 tisuća eura, dobili i postotak od iduće prodaje

Denis Frančišković

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Još nije poznato u kakvoj je formi zvučna prinova Bijelih, ali pravo nastupa mogao bi imati već protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj



RIJEKA – Sukladno najavama, francuski krilni napadač Näis Djouahra novi je igrač Rijeke, klub s Rujevice doveo je pojačanje iz Real Sociedada s posebnom težinom. Riječ je o 22-godišnjaku koji ima i alžirsko državljanstvo, a u Real Sociedad, odnosno njegovu drugu momčad, došao je 2016. godine iz St-Etiennea. Klasični lijevokrilni napadač za prvu je momčad odigrao 12 utakmica uz jedan pogodak, najviše je igrao za drugu ekipu, 68 utakmica uz sedam golova, a branio je boje španjolskog drugoligaša Mirandesa u 28 utakmica.


Tržišna vrijednost Djouahre je prema Transfermarktu 1,5 milijuna eura, a Rijeka je ovoga puta odlučila uložiti, baskijski mediji iznose podatak od 750 tisuća eura, koliko će biti transferirano s računa Rijeke na onaj Reala, s time da će Španjolci imati i postotak od buduće prodaje. Prvo je to veliko i opipljivo ulaganje Rijeke ovog ljeta, nakon što su sve redom dovedeni slobodni igrači i oni bez odštete.


– Zadovoljan sam novim klubom, stadion je jako dobar i zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Zašto sam odabrao baš Rijeku? Pa zato jer mislim da je ovo dobar projekt za mene – rekao je Näis Djouahra na predstavljanju u klupskim prostorijama. – Ovo je mlada momčad i vjerujem da možemo imati jako dobru sezonu. Mislim da ću ovdje naučiti puno dobrih stvari i napraviti nešto više za sebe u nogometu.


Agüero kao uzor




Djouahra smatra da ima ono što je posebno važno za igrača na njegovoj poziciji.


– Pa imam brzinu i agilnost u napadu jer sam napadač. Volim igrati jedan na jedan, napadati prostor i zabijati golove. Iskustva iz Primere? Španjolska liga je vrlo jaka, igra zahtjevna jer je puno kvalitetnih igrača. U tako jakoj ligi skupio sam puno vrijednog znanja i iskustva.


Prošle sezone sakupio je 209 minuta u prvoj momčadi. Ima li uzor?


– Trenutno ne, a ranije je to bio Sergio Agüero. To je igrač sličan meni, sitan, jak i brz, s odličnom tehnikom i golgeterskim instinktom.


Nevjerojatni navijači


Näis se našao na tribinama u nedjeljnoj utakmici Rijeke i Gorice.


– Gledao sam tu utakmicu i mogu reći da su navijači nevjerojatni. Atmosfera je bila odlična i sviđa mi se što je cijeli klub uz momčad. U momčadi ima puno jako dobrih igrača i sviđa mi se što vole igrati s loptom i što su napadački orijentirani. To je igra koju volim.


Novi igrač Bijelih progovorio je i o očekivanjima u sezoni koja je tek počela.


– Nadam se dobroj i jakoj sezoni, da pobjeđujemo i osvojimo trofej. O navijačima sam čuo puno toga lijepoga i jedva čekam da ih što prije doživim dok sam na travnjaku – zaključio je Djouahra.


Još nije poznato u kakvoj je formi zvučna prinova Bijelih, ali pravo nastupa mogao bi imati već protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.


Real Sociedad je nedavno angažirao Kuba Takefusa (21) iz Real Madrida te Mohameda-Alija Choa (18) iz francuskog Angersa pa se Näis nije našao u budućim planovima trenera Alguacila Imanola. Rijeka je njegova nova postaja, a na Rujevici se nadaju i nova odskočna daska u njegovoj karijeri, te bi od ove suradnje i jedni i drugi mogli imati velike koristi.


Djouahra je već neko vrijeme bio na radaru Rijeke, posljednjih tjedana vođeni su brojni razgovori koji su se intenzivirali za vrijeme odlaska Bijelih u Švedsku kad je već bilo jasno da je finalizacija pri kraju, čime je Rijeka dobila važno pojačanje na lijevom krilu.