Rijeka vs. Hajduk

DERBI VISOKOG RIZIKA Nema točenja alkohola, provjerat će se osobni podaci navijača s ulaznicama kupljenim preko interneta

Portal Novilist.hr

Očekuju se dobro ispunjene rujevičke tribine/Foto Arhiva NL

Očekuju se dobro ispunjene rujevičke tribine/Foto Arhiva NL



RIJEKA Na Rujevici su izdali posebna uputstva za sve one koji će danas od 17.30 sati svjedočiti utakmici protiv Hajduka. Kao i uvijek kada su u pitanju jadranski derbiji vladat će posebne mjere ponašanja jer je u pitanju utakmica visokog rizika. To znači da u krugu stadiona nije dozvoljeno točenje alkohola, da nema prodaje ulaznica za navijače Hajduka, ali i da će se, kako bi se izbjeglo “švercanje” gostujućih navijača na ostale tribine provjeravati osobni podaci na ulazima. Riječ je o ulaznica kupljenim putem internet prodaje. Klupsko priopćenje prenosimo u cijelosti:


“S obzirom na povećan interes navijača HNK „Rijeka“ za utakmicu 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“ obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:


Ulazi na stadion se otvaraju u 16 sati, a s obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja, kao i pojačane kontrole na ulazima, molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve.




Utakmica je od strane MUP-a proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika i sukladno tome poduzimat će se pojačane sigurnosne mjere za vrijeme dolaska, tijekom boravka i za vrijeme odlaska navijača. S obzirom na navedeno nije dopušteno točenje alkoholnog pića u zoni stadiona.


Prodaja ulaznica za navijače HNK „Rijeka“ je na zapadnim blagajnama danas od 15 do 19 sati,  u subotu od 09 do 13 sati i na dan utakmice od 14 sati, a na istočnim blagajnama samo na dan utakmice od 16 sati.


HNK „Hajduk“ je preuzeo 412 ulaznica za svoje navijače za prodaju u Splitu, dok na dan utakmice na stadionu HNK „Rijeka“ neće biti prodaje ulaznica za navijače Hajduka.


Molimo sve posjetitelje koji su kupili svoje ulaznice putem Internet prodaje da obavezno posjeduju osobni dokument s fotografijom radi provjere podataka s ulaznice te koriste ulaze kod redara i to: na istoku vrata kod ulaznih barijera I3, a na zapadu vrata s desne strane ulaznih barijera.


Napominjemo da svaki posjetitelj bez obzira na dob mora posjedovati valjanu ulaznicu ili propusnicu i ovim putem još jednom molimo sve posjetitelje s djecom da zbog sigurnosnih razloga te izbjegavanja mogućih ozljeda Vas i Vaše djece ne prolazite istovremeno s djetetom kroz ulazne barijere (tzv. brojače ulaznica ili češljeve).


Neka i ova utakmica prođe bez izgreda stoga pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanje te Vas molimo da se suzdržite od prekomjerne alkoholiziranosti, posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta i neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor i dr.


Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije.


Uz zajedničku gromoglasnu podršku sjevera, istoka i zapada pomozimo našim igračima da u nedjelju ostave srce na terenu i upišu važnu pobjedu… Svi na derbi!”, stop u priopćenju.