Zanimljivosti

Darko Velkovski odigrao sve tri utakmice na EURO-u, ali nije postao prvi igrač Rijeke kojemu je to uspjelo

Portal Novi list

Darko Velkovski zaključio je nastup na EURO-u u dresu Makedonije/Foto REUTERS

Darko Velkovski zaključio je nastup na EURO-u u dresu Makedonije/Foto REUTERS

Albanski reprezentativac Odisej Roshi prvi je igrač Rijeke koji je nastupio na europskim prvenstvima



RIJEKA Darko Velovski odigrao je sve tri utakmice za reprezentaciju Makedonije na EURO-u. Branič Rijeke prema očekivanjima zaključio je nastup na svojem prvom velikom natjecanju nakon skupne faze i uskoro bi se trebao pridružiti pripremama bijelih. Velkovski je postao drugi igrač pod ugovorom s Rijekom koji je upisao tri nastupa na jednom velikom reprezentativnom natjecanju i četvrti koji je uknjižio barem jedan nastup. Pored njega svoje debitantske minute na EURO-u upisao je i Milan Ristovski, mladi napadač Rijeke, osuđen na posudbe u po drugim klubovima.


U ljeto 2016. godine Rijeka je imala čak dvojicu igrača na EURO-u u Francuskoj. Odisej Roshi je zaigrao za  reprezentaciju Albanije u poraz od Švicarske i postao prvi igrač Rijeke u povijesti koji je nastupio na europskim prvenstvima. Roshi je zaigrao i protiv Francuske, te Rumunjske. Na istom prvenstvu za Albaniju je u utakmici protiv Rumunjske zaigrao i napadač Bekim Balaj.


Inače, prvi igrač Rijeke koji je nastupio na jednom velikom natjecanju je pokojni Pero Radaković, junak iz Čilea. Nakon njega to je uspjelo još samo Milošu Hrstiću. Obojica su zaigrala na SP-u. Ive Jerolimov je 1982. godine također otputovao na Mundijal u Španjolsku zajedno s klupskim suigračem Hrstićem, međutim nije zaigrao.