Riječki optimizam

DARKO VELKOVSKI: Imamo kvalitetu za izvući pozitivan rezultat protiv Dinama

Denis Frančišković

Darko Velkovski (Rijeka)/Foto V. KARUZA

Darko Velkovski (Rijeka)/Foto V. KARUZA

Jako su dobri, pratimo ih u Europi i igraju super. No, mislim da im možemo parirati, da imamo kvalitetu da izvučemo pozitivan rezultat. Lokomotiva je možda malo pala u nastavku, a Osijek je isto jako dobar. Ako nastavimo ovako, vjerujem da ćemo osvojiti drugo mjesto – kaže Velkovski



RIJEKA Nogometaši Rijeke poprilično su skupo platili bodove protiv Istre 1961. U trenutku kad su se na Rujevici nadali da ozljede postaju prošlost, a povratnika u konkurenciju za prvu momčad je sve više, stigle su nove ozljede. Svakako najproblematičnije je Punčecovo iščašenje ramena zbog čega će biti van trenažnog procesa nekoliko tjedana, dok će dodatni pregled tek utvrditi koliko je stradao zglob kapetana Gorgona. Obojica su prisilno morala ranije iz igre, Punčec već u 13. minuti kada ga je zamijenio Velkovski, Gorgon u 51. kada je Bišćan na travnjak poslao Halilovića. No, upravo nakon Gorgonovog izlaska počeli su Rijekini problemi, fizički pad u igri…


Darko Velkovski, makedonski reprezentativac, u prvom je poluvremenu morao na bandažu prsta ruke, no odigrao je susret do kraja.


– Dobio sam lakši udarac, vidjet ćemo što će biti. Nadam se da nije ništa strašno – kratko je po izlasku iz svlačionice ustvrdio Velkovski koji je ovog proljeća već dvaput ulazio u igru umjesto ozlijeđenih igrača. Sada protiv Puljana i u gostujućoj pobjedi protiv Rudeša kada je zamijenio Escovala u drugom poluvremenu. Protiv Hajduka, Gorice i Intera sjedio je na klupi, a protiv Slaven Belupa nije ga bilo niti među pričuvama.


Iz drugog plana




– Naglo sam ušao u igru, trebalo je proći deset, petnaest minuta da se malo zagrijem i da sve dođe na svoje. Kad sam ušao u ritam, bilo je sve OK. Drugo poluvrijeme možda smo malo pali, ali i odigrali taktički, stali iza i čekali kontru. Gosti nam nisu stvorili neke velike šanse, možda tek jednu pravu. Mislim da smo dobro odigrali, nije to izgledali toliko loše – ističe Velkovski.


Igrač je od kojeg se puno očekivalo dolaskom u Rijeku iz Vardara prije godinu dana. Očekivalo se da će biti lider na travnjaku, igrač koji može odigrati na poziciji stopera i zadnjeg veznog. No, ozljeda ga potpuno bacila u drugi plan…


– Dosta nas je ozlijeđenih i veliki je problem da se uopće skupimo za trening. No, oni koji su na dispoziciji daju sve od sebe. Vidjet ćemo što će donijeti idući dani. Stvarno nas je malo, što da kažem, bolnica… Moja stara ozljeda? Sada je sve OK s ložom, ništa ne boli i nadam se da neći imati više probleme te prirode. Sada sam spreman i za svih 90 minuta, a vidjet ćemo kako će trener odlučiti – tvrdi makedonski reprezentativac.


U sudaru s Puljanima njegovoj momčadi kao da je u posljednjih pola sata ponestalo snage. Igrači su bili daleko jedan od drugog, slabo i sporo organizirali napad i dolazli u završnicu. Jednostavno, Lončar i Halilović morali su stati na loptu i sačekati suigrače da »potegnu« prema naprijed.


Parirati modrima


– Istina, vidjelo se da je nestalo snage jer isti igrači igraju sve utakmice, nema puno rezervi i onda se događaju takve stvari. Oko 60.-70. minute malo padamo i onda moramo odigrati pametno, taktički da održimo željeni rezultat. Nismo imali snage da odigramo neki presing u drugom dijelu. Zato smo se više povukli iza, probali iznenaditi s nekom kontrom, ali ni to nam baš nije uspjevalo. No, dobro je što smo na kraju još jednim golom potvrdili pobjedu – dodaje Velkovski.


Za »bijele« je najnovija pobjeda posebna vrijedna. Na veliki derbi s Dinamom Bišćanova momčad ide kao drugoplasirana, što je i bilo u planu. Druga su pitanja može li Rijeka iznenaditi »modre« i u kakvom će tonusu i raspoloženju Zagrepčani nakon Benfice dočekati ovu utakmicu, hoće li igrati s europskom ili HNL postavom… »Lokosi« su mogli čak i pobijediti »drugu momčad« Dinama (1:1).


– Za nas je bilo jako važno da dobijemo Rudeš i Istru, a o Dinamu još uopće nismo razmišljali. Važno je da nismo napravili neki kiks u ovim utakmicama. Ovaj tjedan bit će posvećen »modrima«, njihovoj analizi. Što reći? Jako su dobri, pratimo ih u Europi i igraju super. No, mislim da im možemo parirati, da imamo kvalitetu da izvučemo pozitivan rezultat. Lokomotiva je možda malo pala u nastavku, a Osijek je isto jako dobar. Ako nastavimo ovako, vjerujem da ćemo osvojiti drugo mjesto – zaključuje Velkovski.