Štefulji slave

DANIEL&DANIJEL Tata je igrao za modre i zabijao Rijeci, a sin srušio Dinamo na Rujevici

Marko Cvijanović

Danijel i Daniel Štefulj/Foto PIXSELL

Danijel i Daniel Štefulj/Foto PIXSELL

Bio sam ponosan, normalna stvar, ja sam bio desni bek, on je lijevi bek. Znači, to je to. Ima mali centaršut, nema što, ha, ha, ha... - kaže ponosni otac Štefulj



RIJEKA Trener Dinama Nenad Bjelica u pravu je kada kaže da su teški vremenski uvjeti utjecali na igru njegove momčadi minule srijede na Rujevici, ali pobjedonosnom pogotku Rijeke nema se što prigovoriti, škura kvarnerska bura s tim nema nikakve veze. Stjepan Lončar je na lijevoj strani pored Gojaka, Stojanovića i Dilavera kratkim pasom Danielu Štefulju ostavio taman toliko vremena i prostora za odmjeren ubačaj s poludistance. Dvadesetogodišnji branič riječkoga prvoligaša idealno je centrirao, a Antonio Mirko Čolak glavom zatresao Livakovićevu mrežu. Ostalo je povijest. Rijeka je Čolakovim pogotkom ostvarila minimalnu pobjedu nad »modrima« i ostvarila plasman u polufinale Kupa, a Daniel ostvario rujevički debi iz najljepših snova.


– Sve se savršeno poklopilo, odmah sam osjetio da je centaršut pravi, da lopta ide tamo gdje treba, ostalo je obavio Čolak, sjajno je glavom zatresao mrežu – kaže Daniel Štefulj, koji jest zakasnio na proslavu u svlačionici rujevičkoga stadiona, ali stigao je na vrijeme da bi zajedno sa suigračima otpjevao refren pjesme o Rabuzinom suncu u kojem trofej namijenjen osvajaču Kupa Hrvatske opet ostaje u riječkom vlasništvu…


Kada govori o svojim nogometnim uzorima, priča staje samo na jednom imenu: njegova imenjaka i prezimenjaka, oca Danijela Štefulja, nekadašnjeg igrača Varteksa, zagrebačke Croatije iz njezinih slavnih dana, Slaven Belupa, Međimurja, Hannovera, Nürnberga, Paderborna i Essena, koji je upisao i dva nastupa za najjaču hrvatsku nogometnu vrstu.




– Tata je oduvijek moj najveći uzor, oslonac, ali i kritičar. Dovoljno je toga prošao u životu da mi može u pravom trenutku dati pravi savjet, reći mi što još moram popraviti u svojoj igri, ukazati mi na pogreške. Ja sam još na početku, znam da je preda mnom još jako puno posla, ali vjerujem da sam na pravom putu, vjerujem da ću s Rijekom ostvariti još puno velikih pobjeda i uspjeha.


Danijel Štefulj senior debitantski nastup sina Daniela gledao je na televiziji i bio oduševljen onim što je vidio.


– Bio sam ponosan, normalna stvar, ja sam bio desni bek, on je lijevi bek. Znači, to je to. Ima mali centaršut, nema što, ha, ha, ha… I ne volim što se priča da je Rijeka pobijedila zbog bure, nije to baš tako bilo. Gledao sam Rijeku protiv Lokomotive u Zagrebu i sada protiv Dinama, to su bila dva potpuno različita izdanja. Rijeka je protiv Dinama igrala puno kvalitetnije, agresivnije, brže, čvršće. Petković je imao onu jednu šansu, al, osim toga, Rijeka je imala potpunu kontrolu nad utakmicom. A što se Daniela tiče, mislim da sve ide svojim tokom, dobro se razvija, vratio se iz 


Zanimljivo, Danijel Štefulj svoj je zadnji gol u HNL-u, u dresu Međimurja, postigao protiv Rijeke na Kantridi, u četvrtom kolu sezone 2006./07. kad je trener »bijelih« bio sadašnji izbornik i njegov Varaždinac Zlatko Dalić.


– Zabio sam ja i Rijeci sezonu prije, ali u Čakovcu, ispada da mi je Rijeka ležala, ha, ha, ha… Sjećam se tog gola na Kantridi, htio sam centrirati, ali mi je lopta malo prešla preko noge i završila u suprotnim rašljama. Kad su me poslije utakmice pitali jesam li gađao, odgovorio sam: »Naravno! Uvježbavali smo to na treningu!«, ha, ha, ha… – ističe Danijel Štefulj, koji je u 46. godini još uvijek aktivan. Standardni je prvotimac Drave iz Kuršaneca.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU