Europska liga

Danci podcijenili Rijeku? Presica “bijelih” nije održana jer se nije pojavio niti jedan danski novinar!

Mateo Sučić

Trening nogometaša Rijeke u Kopenhagenu/Foto M. SUČIĆ

Trening nogometaša Rijeke u Kopenhagenu/Foto M. SUČIĆ

Simon Rožman je obaveze prema hrvatskim medijima odradio još na Krku, a Dancima očito Rijeka nije zanimljiva što bi mogla biti i prva naznaka da su "bijele", barem malo, podcijenili



KOPENHAGEN U predvečerje utakmice Kopenhagena i Rijeke dogodio se mali presedan, konferencija za novinare riječkog prvoligaša nije održana budući da na Parken stadion nije došao niti jedan danski novinar! Simon Rožman je obaveze prema hrvatskim medijima odradio još na Krku, a Dancima očito Rijeka nije zanimljiva što bi mogla biti i prva naznaka da su “bijele”, barem malo, podcijenili.


Nije to nimalo poremetilo planove Simona Rožmana, u zakazanih 20 sati izveo je momčad na travnjak Parkena kako bi osjetili travnjak impresivnog zdanja koje se izdiže praktički u centru grada. Šteta što će tribine ostati sablasno prazne, ambijent će biti kao i na treningu što znači da će se svaki povik čuti do vrha tribine. Tako smo čuli kako su se igrači Rijeke požalili na izrazito tvrd travnjak.


Foto galerija: Trening nogometaša Rijeke na Parken stadionu u Kopenhagenu/Foto NK Rijeka


– Ovo je beton – prokomentirao je netko iz skupine igrača Rijeke dok su izlazili na trening.




Tijekom onih 15-ak minuta otvorenih za medije Riječani su odradili uobičajeno zagrijavanje kroz neke igrice s loptom, pa na zatvorenom dijelu prionuli ozbiljnijim stvarima. Neće biti iznenađenje ni ako je Simon Rožman isprobao i neke nove varijante koje će mu pomoći da neutralizira igru Kopenhagena koja se u velikoj mjeri odnosi na stvaranje viška na bokovima.


Vjerojatno je upravo zbog toga često razgovarao s Tomečakom i Štefuljem, te im davao upute i savjete koji bi im trebali pomoći u današnjoj utakmici.