Čelnik NK Rijeke

Damir Mišković otkrio što misli o Dalićevu statusu, novom predsjedniku HNS-a, ali i pojačanjima koja se dovode na Rujevicu

Portal Novi list

Damir Mišković/Foto PIXSELL

Damir Mišković/Foto PIXSELL

Bit će imena i kvalitetnih igrača,  Rijeku ćemo držati i dalje konkurentnom u vrhu hrvatskog nogometa - rekao je predsjednik Rijeke u razgovoru za jedini hrvatski sportski dnevnik



RIJEKA Damir Mišković, predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a, u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na status izbornika Zlatka Dalića nakon ispadanja s EURO-a.


– Pod broj jedan ima ugovor, a pod broj dva, kao i svaki trener, ovisi o rezultatima. Pokazao je da nastavlja svoj put i definitivno ima podršku. Nitko nema bezuvjetnu podršku od nikoga, ali on ima potporu Saveza, koliko ja znam, i svakako moju osobnu. Dalić u kontinutetu postiže rezultate – rekao je između ostaloga Mišković na temu izbornik za SN.


Osvrnuo se i na izbore u HNS-u, odnosno izgledan scenarij prema kojemu bi njegov bliski suradnik Marijan Kustić mogao preuzeti Šukerovu poziciju u Savezu.




– Izbori su daleko, ne znam hoće li Kustić biti predsjednik. Ljudi iz cijele nogometne zajednice u Hrvatskoj trebaju izabrati novog predsjednika. Vidjet ćemo tko će biti kandidat i za koga će skupštinari glasovati. Pričati da će jedan dobiti, a izbori nisu ni počeli, pretjerano je i nije fer. Kandidati, koliko ih bude, moraju predstaviti svoj plan i program. Imam favorita, ali još nije počela kampanja, pa ne bih htio nikoga favorizirati – dodao je čelnik Rijeke i osvrnuo se na klupsku problematiku.


– Pokušat ćemo napraviti jaču ekipu nego što smo je imali prije. Kostur momčadi je tu, počeli smo dovoditi neke igrače kao pojačanja i za popunjavanje kadra. Rijeka će, kao i u posljednjih deset godina, biti u vrhu hrvatskog nogometa – naglasio je Mišković i ovako odgovorio na pitanje da li će momčad pojačati neko veliko ime poput svojedobno Gavranovića ili Drmića.


– Radi se na tome i sigurno će biti do kraja prijelaznog roka. Bit će imena i kvalitetnih igrača,  Rijeku ćemo držati i dalje konkurentnom u vrhu hrvatskog nogometa, kao što smo i svih ovih godina – poručio je Mišković za jedini hrvatski sportski dnevnik.