Muke po trenera Hajduka

Damir Burić neće podnijeti ostavku, smatra da 0:4 nije realan rezultat derbija

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto PIXSELL

Damir Burić/Foto PIXSELLSPLIT Trener Hajduka Damir Burić ovako je vidio težak poraz od Rijeke.


– Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu i kako to biva ono što smo trebali realizirati mi nismo to napravili. Danas je dan u kojem nemam objašnjenja. Primali smo golove koji se moraju braniti. U organizaciji smo bili dobri. Visoki poraz ide na moju kapu jer sam ja taj koji je riskirao. Išao sam na “all in”, tako da igrači nisu krivi ništa nego ja. 


Publika je vikala Buriću odlazi…
– Znate da sam maksimalno skoncentriran na rad. Na to ne mogu utjecat. Jedino tko može utjecat na to je predsjednik kluba. Ako sam ja problem onda je to najmanji problem.


Je li nedostajalo agresije u drugom poluvremenu?


– Rijeka je jednostavno igrala i čekala iza centra na naše greške. Bili su dobro organizirani. Najjednostavniji nogomet, ali s visokom razlikom su nam očitali lekciju. Ovih 4:0 nije realno stanje na terenu. Naše htjenje i želja je bilo da damo gol, njima je ušlo sve što su šutirali, a nama nije. Ubuduće  ćemo sigurno bolje izgledati. Žao mi je najviše navijača koji su nas u velikom broju podržati. Moramo brzo naučiti iz ovog danas.


U ovoj utakmici ste bili bez stopera, a u drugoj bez veznih igrača…


– Uvijek nas prate neki problemi. Moramo i to riješiti. Danas smo vidjeli što znači sigurnost u obrani. Ne možemo mi nadomjestiti tri igrača tek tako. Na nama je sad naći prava rješenja i da vidimo gdje smo. Analiza ove utakmice za nas će biti važna.


Mislite li da možete podignuti ovu momčad?


– Mislim da smo to puno puta pokazali. Na pravom smo putu i to je samo pitanje vremena.