Antonio Mirko Čolak

Da se mene pita ostao bih u Rijeci, međutim, nije do mene, nego do klubova

Marko Cvijanović

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Klubovi su započeli razgovore pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Ja u ovom trenutku samo želim pomoći Rijeci u ostvarivanju ciljeva do kraja sezone – rekao je Čolak



RIJEKA Ne bude li nekih novih nepredvidljivih okolnosti, Antonio Mirko Čolak osvanut će sutra protiv Intera u prvoj momčadi riječkoga nogometnoga prvoligaša prvi put poslije gotovo tromjesečnog izbivanja uslijed ozljede aduktora. Čolak se vratio na travnjak u prošlome kolu i porazu od Gorice, odigrao zadnjih dvadesetak minuta bez osobita učinka, ali radostan što – ponovno igra! Prije toga je preskočio čak devet prvenstvenih susreta. S obzirom na njegov slučaj, ali i učestale probleme s ozljedama riječkih prvotimaca, najprije se pita: Boli li što?


– Ne, ne, sve je u redu, hvala na pitanju, ha, ha, ha… – kaže Čolak koji je prvi put u karijeri zaradio ozbiljniju ozljedu.


– Nikad nisam izbivao s terena više od tjedan dana, ovo je prvi put da sam morao dugo pauzirati. Nije bilo lako, jako su mi nedostajale utakmice, ali brzo sam si posložio u glavi neke stvari. Znao sam kakva je ozljeda i što me čeka, od prvoga dana maksimalno sam se podredio oporavku sa željom da se vratim što prije. Tako je i bilo, u prvi trenutak se mislilo da ću duže izbivati s terena.




Čolakov je povratak koincidirao s još jednim porazom »bijelih« od Gorice, već trećim ove sezone. Riječani su prekinuli niz pobjeda, ali Čolak ne misli da zbog toga treba pretjerano dramatizirati.


– Moji su osjećaji u Velikoj Gorici bili pomiješani, bilo mi je jako krivo što smo izgubili utakmicu, ali sam bio sretan jer sam se konačno vratio nogometu. To je bio prvi korak, sada u svakoj utakmici moram tražiti više. Gol protiv Intera? Da, recimo da je tako, ha, ha, ha… Naravno da svi mi napadači živimo od golova, ali uspjeh momčadi mora biti na prvom mjestu. Napravili smo lijepi niz pobjeda i onda nam se dogodi poraz od Gorice. Dogodi se takav dan, a i očito je da nam Gorica ne leži kao protivnik. Vjerujem da ćemo se protiv Intera vratiti pobjedama pa će sve biti puno ljepše.


Čolakova budućnost na Rujevici još uvijek je neizvjesna, na kraju sezone istječe mu posudbeni ugovor s Hoffenheimom, još uvijek je neizvjesno hoće li uopće i pod kojim uvjetima ostati igrač Rijeke.


– Da se mene pita ostao bih u Rijeci, ovdje mi je zaista jako lijepo. Međutim, nije do mene, nego do klubova. Oni su započeli razgovore pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Ja u ovom trenutku samo želim pomoći Rijeci u ostvarivanju ciljeva do kraja sezone – rekao je Čolak.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU