Andrija Vukčević

Crnogorski branič više ne razmišlja o odlasku s Rujevice ovoga ljeta: “Imao sam ponudu koju nisam želio prihvatiti”

Denis Frančišković

Andrija Vukčević/Foto V. KARUZA

Andrija Vukčević/Foto V. KARUZA

Tu sam da pomognem momčadi, a ako dođe nešto što će zadovoljiti klub i mene, vjerujem da ćemo naći zajednički jezik - rekao je Vukčević



RIJEKA Andrija Vukčević zaigrao je protiv Torshavna premijerno ove sezone na svojoj staroj poziciji lijevog bočnog. Goda je dobio udarac zbog kojeg je pošteđen, ali je ipak bio na klupi, dok je Čabraja već duže vrijeme zbog ozljede izvan konkurencije. Crnogorski reprezentativac vratio se starim navikama, solidno je probijao bok, uputio nekoliko dobrih ubačaja u šesnaesterac.


– Nije ovo bila baš jednostavna utakmica i laka pobjeda. Pogotovo jer su Farani stajali s toliko igrača u obrani. Nikome to nije lako probiti – kaže Vukčević. – No dobro, bili smo strpljivi s loptom, što je i trener tražio od nas. Na vrijeme smo zabili oba pogotka i mirno priveli susret kraju.


Bijeli su dobro startali u sezonu, na Rujevici su uvjerljivi s gol razlikom 18:1.




– Bitno je da momčad dobro igra, a naravno, bitan je i dobar start u sezonu. Dižemo se iz utakmicu u utakmicu i samopouzdanje raste. Samo treba ovako nastaviti, trenirati i igrati i onda nema zime za nas.


Lille je dosad bio »zabranjena tema«, ali već u srijedu momčad mora put Francuske.


– Prvo nas čeka zahtjevna utakmica s Lokomotivom. Ja bih još malo odgodio razmišljanje o Lilleu, no sigurno nas čeka zahtjevan protivnik. Bitno je napraviti dobar rezultat u Francuskoj, a onda je u uzvratu u Rijeci sve moguće.


Andrija nije igrao niti u puno prijateljskih ogleda na pripremama. Transfer je bio vrlo izgledan.


– Imao sam ponudu koju nisam želio prihvatiti, smatram da ona u ovom trenutku još nije dobra za mene. Sve to se oteglo, ostao sam na kraju na Rujevici pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Prijelazni rok još traje, još postoji mogućnost da odem, ali sada više o tome ne razmišljam. Tu sam da pomognem momčadi, a ako dođe nešto što će zadovoljiti klub i mene, vjerujem da ćemo naći zajednički jezik.


Konkurencija na lijevom boku se zaoštrila sve boljim izdanjima Gode i dolaskom Čabraje.


– Goda je u dobrom momentu, igra stvarno jako zapaženo. Svi se borimo za sebe, konkurencija je dobra.


Nedjeljni gost Rujevice je Lokomotiva, sastav koji je u prvenstvo ušao s dva remija (Varaždin, Istra 1961) i jednim porazom (Gorica).


– Lokomotiva je momčad koja uvijek ima neku posebnu energiju. Uz to, mladi su, željni dokazivanja. Bit će teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni i kompletniji – zaključio je Vukčević.