Trener Rijeke

Cosmi najavio Belupo, osvrnuo se na Moslavinu i otkrio što misli o Haliloviću: “Otvoreno vam mogu reći…”

Denis Frančišković

Serse Cosmi / Foto Davor Kovačević

Serse Cosmi / Foto Davor Kovačević

Halilović jednostavno nema sreće, nažalost ima upalu pluća. Treba mirovati i oporaviti se. Ali otvoreno mogu reći, Alen će u studenom biti naše najveće pojačanje, poručuje Cosmi



RIJEKA Nakon dvije vezene pobjede u HNL-u protiv Gorice i Lokomotive i pomalo šokantnog prolaza Moslavine u šesnaestini finala Kupa na jedanaesterece, nogometaši Rijeke opet su na ligaškom kolosijeku.


Odredište je Koprivnica i ove sezone zapaženi Slaven Belupo.


– Svjesni smo da za izlaz iz krize moramo nastaviti pobjeđivati. Spremamo se na način da respektiramo protivnika, ali brigu vodimo o našoj igri.




Ujedno svjesni smo da nam ovo može biti korak naprijed da izađemo iz krize – kaže trener Serse Cosmi.


“Moj najteži trenutak od kada sam došao u Rijeku”


– Kutina se više ne može objasniti samo lošim danom? Ovo je bio moj najteži trenutak od kada sam došao u Rijeku.


Od igrača sam tražio sve ono što nisu napravili, veliku koncentraciju i posvećenost utakmici koja je specifična s momčadima nižeg ranga. Nažalost, prolazak je jedina pozitivna stvar u ovoj utakmici.


Pucanje jednaesteraca je bilo dobro, sve ostalo bih htio što prije zaboraviti. Mogu samo čestitati protivniku na sjajnom zalaganju i dobroj igri.


O Slaven Belupu


Slaven Belupo trenutačno je četvrti sastav lige, jedno od ugodnijih iznenađenja HNL-a. Na Rujevici je slavio 0:1.


– Pogledao sam tu prvu utakmicu i mislim da Slaven nije zasluženo pobijedio. Rijeka je bila bolja i stvarala prigode, a Belupo je iz jednog izvanrednog poteza i gola riješio utakmicu.


Belupo je momčad koja stvara i igra, na kraju krajeva četvrti su, a ljestvica puno govori. Momčad su koja ne zabija puno, ali te golove znaju iskoristiti u konačnom rezultatu.


O Alenu Haliloviću


Imaju dosta bodova u odnosu na broj postignutih golova. Detaljnije neću gledati ljestvicu do 12. studenog. Tad ćemo podvući crtu i vidjet gdje smo – kaže Cosmi koji u Koprivnici sigurno ne može računati na Alena Halilovića, a Mateo Pavlović vraća se nakon odrađenih kartona.


– Alen jednostavno nema sreće, nažalost ima upalu pluća. Napokon je ušao u ritam, nije trenirao dva tjedna. Treba mirovati i oporaviti se. Ali otvoreno mogu reći, Halilović će u studenom biti naše najveće pojačanje – zaključio je Cosmi.