Riječki napadač

Čolaka sele od Stuttgarta do Kijeva, on na pripremama radi kao da će još dugo igrati za bijele

Mateo Sučić

Čolak se s Rijekom u Fužinama priprema za nastavak sezone / Foto: R. BRMALJ

Čolak se s Rijekom u Fužinama priprema za nastavak sezone / Foto: R. BRMALJ

Najbolji napadač HNL-a gotovo sigurno će predvoditi Rijeku protiv Šibenika



Dinamo Kijev novo je ime koje se probilo u medijski eter na popisu zainteresiranih za usluge Antonija Mirka Čolaka. Ne mora nužno biti točno, priča vjerojatno još nije došla do službene ponude, ali je u svakom slučaju zanimljivo jer Riječani ovog ljeta planiraju realizirati transfer svog najboljeg strijelca.


Rijeci odgovara da se nešto kuha, nakon što se pričalo o Stuttgartu i PAOK-u, sada je na red došao i kijevski Dinamo, navodno ponude spremaju i još neki klubovi među kojima je jedna od TOP3 momčadi turskog prvenstva (Bašakšehir, Trabzonspor, Bešiktaš), odnosno neki iz »liga petice«.


U svakom slučaju prijelazni rok se tek mora zahuktati, a Riječanima itekako ide u prilog da krene licitacija za Čolakovim uslugama za koje bi odšteta, s uključenim bonusima, mogla preći i iznos od pet milijuna eura. Jučer je na treningu u Vratima bio i sportski direktor Srećko Juričić, ali kada je vidio da je na rasporedu jedan od onih treninga bez lopte, na prvi poziv je otišao u nepoznatom smjeru. Prije toga je tek prozborio »nema još ništa konkretnog«…




Ipak, sve sugerira da će Antonio Čolak i na početku nove sezone predvoditi napad Riječana, bez obzira na to što ga se seli od Stuttgarta do Kijeva. Iako ne treba isključiti ni da će se neka od ponuda konkretizirati, malo je vjerojatno da će se nešto dogoditi danas i sutra, između ostalog i zbog toga što Čolak djeluje maksimalno fokusirano na rad.


Igrači koji čekaju transfer nekada na treningu znaju djelovati zamišljeno, odsutno ili nezainteresirano, ali ne i Čolak koji je jučer djelovao kao da će još dugo igrati za Rijeku.


Puno toga je i do njegovog karaktera, jer je itekako svjestan da ga samo kvalitetan rad može dovesti do visina kojima stremi. Neovisno o tome hoće li se transfer dogoditi sutra, idući tjedan ili tamo u listopadu krajem ljetnog prijelaznog roka.