Korak do realizacije

Čolaka ovog ponedjeljka očekuju na pregledu u Solunu, Rijeci 3,5 milijuna eura i 15 posto od idućeg transfera

Mateo Sučić

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Ako ne dođe do nekog velikog preokreta Čolak će ovoga ponedjeljka osvanuti u Solunu na liječničkom pregledu



RIJEKA Čini se da je gotov transfer Antonija Mirka Čolaka u PAOK. Glavnina onih najbitnijih stvari, kao što je primjerica odšteta koja pripada Rijeci, je dogovorena. Neće se po svemu sudeći ostvariti želje odgovornih s Rujevice koji su od transfera svojeg najboljeg napadača namjeravali ovoga ljeta zaraditi i do pet milijuna eura. U klupsku blagajnu trebalo bi se sliti tri i pol milijuna eura, a Rijeka se još može nadati određenoj zaraditi od idućeg transfera. Preciznije, zadržala je pravo na 15 posto tog dijela kolača.


Dakle, u konačnici bi Čolakov transfer mogao narasti do priželjkivanih pet milijuna eura, ali je jasno da na Rujevici moraju navijati da novopečeni hrvatski reprezentativac zablista u dresu PAOK-a i skrene na sebe pozornost najvećih europskih klubova kojima nije problem u njegovo dovođenje investirati 20 i više milijuna eura.


Ako ne dođe do nekog velikog preokreta Čolak će ovoga ponedjeljka osvanuti u Solunu na liječničkom pregledu, te kroz dan-dva potpisati ugovor s grčkim prvoligašem, a trener “bijelih” Simon Rožman ostat će bez još jednog napadača uoči prvog ogleda u Europi.